Imagini sfâșietoare în București! O doctoriță și cățelul ei, atacați în plină stradă de un Amstaff de luptă fără zgardă și botniță

Publicat: 09/06/2019 | 14:03

Imagini sfâșietoare în București! În plină stradă, un cățel de companie a fost atacat de un câine de luptă Amstaff. Stăpâna acestuia îl plimba fără lesă și botniță, încălcând, astfel, legea, și numai intervenția unor oameni curajoși a făcut ca evenimentele să nu devină tragice.

Conform legii, stăpânul unui astfel de câine periculos nu poate merge cu el în locuri publice fără să îi pună botniță și fără lesă. Stăpâna câinelui de luptă a tratat cu indiferență aceste prevederi, iar inevitabilul s-a produs. O doctoriță care își plimba cățelul de companie s-a trezit în plină ”luptă” fără să își dorească asta. Amstafful i-a atacat imediat cățelul, iar situația a scăpat, foarte repede, de sub control. Din fericire, câinele atacat a supraviețuit, însă o astfel de întâmplare este de natură a ne pune, încă o dată, pe gânduri.

Totul s-a întâmplat pe strada Căluşei, din zona Liceului Iulia Haşdeu. Filmarea a fost postată pe Facebook de Elisabeta Badea – ”Regina popicelor din România”, campioana României la popice – iar imaginile au avut un puternic impact emoțional. De menționat că, până acum, stăpâna câinelui de luptă nu a fost încă identificată.

”Va postam acum doua zile că pe strada mea un Amstaff câine de lupta și știu ceea ce scriu a atacat câinele prietenei mele… va las pe voi să vedeți aceste imagini care va pot afecta emoțional. Este foarte important sa vizionați filmul pentru a putea da relații despre femeia care însoțea câinele „cu lesa in mana „. Va rog să distribuiți masiv, este foarte grav și se poate întâmpla oricui. Important de văzut în film că cineva fuge de frica cu un copil .Mai mult de atât câinele a punctat o doamna cu un copil în brațe. Cei doi muncitori care au salvat câinele și cărora le purtam recunoștință și respect, erau pregătiți să ucidă câinele daca ar fi atacat a doua oară mama și copilul. Din păcate, această imagine nu a mai fost filmata. Trebuie sa fii OM curajos sa te lupți cu așa COLOS antrenat să ucidă.

PS. TOTUL S-A INTAMPLAT PE STRADA CALUSEI IN ZONA LIC. IULIA HASDEU. 
TREBUIA SA FIE O ZI NORMALA PENTRU UN MEDIC CARE SE PLIMBA CIVILIZAT CU CAINELE IN LESA, DAR NU A FOST SA FIE ASA .

PANA CAND ????”, a fost mesajul internautului.

Stăpânul, principalul vinovat

Dresorii de câini sunt de părere că omul este principalul vinovat. Nu gestionează corect comportamentul câinelui şi astfel animalul devine violent.

Ei se nasc sociabili, prietenoși, dornici de a relaționa. Câinii își tulbură comportamentul în urma unei interacțiuni inadecvate cu omul. De la aceste bruscări, acești câini care au o personalitate puternică pot să riposteze”, spune Cătălin Cornea, dresor. Proprietarul unui astfel de câine are obligația să nu meargă cu el în locuri publice fără să poarte câinele botniță, să fie ținut în lesă sau ham”, spune Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

”Chiar socant 😭 saracul om cum se zbatea sa isi salveze catelul .femeia cu cainele care la lasat fara lesa trebuie pedepsita”, ”Nu câinele este de vina! Este o rasa , cotată și declarată , foarte periculoasa, trebuie ținuți cu botnița și feriți de oameni și alte animale! Stăpâna Amstafului, este o inconștientă și o nebună, acum ambele animale au de suferit la maxim !! Offf, Doamne Dumnezeule!!🥺😭😱”, ”Cum naiba lasă câinele liber când știe că e agresiv?Unde e botnita?Oameni inconștienti…”, ”Nu este vina cainelui! Stapanul este raspunzator pt faptele sale si pt comportamentul agresiv!!!!”, ”Animalele care sunt periculoase trebuie interzise.Așa ceva este de nedecscris.Putea fi un copil agresat😢😢😢”, au fost câteva dintre comentariile lăsate de vizitatorii paginii de Facebook.

Citește și...