IMAGINI SOCANTE. Arata ca un alien. Boala ciudata de care sufera acest copil. Medici: „Nu am vazut niciodata un caz atat de grav”

Publicat: 12/04/2013 | 16:36
IMAGINI SOCANTE. Arata ca un alien. Boala ciudata de care sufera acest copil. Medici: „Nu am vazut niciodata un caz atat de grav”

Arata ca un alien. Este primul gand care iti vine in minte atunci cand privesti fotografiile unui copil de un an si jumatate din India.

Roona Begum, din Agartala, nord-estul Indiei, sufera de o boala rara cunoscuta sub numele de hidrocefalie congenitala (n.r. acumularea in exces, la nivelul creierului, a lichidului cefalo-rahidian).

Persoanele care sufera de aceasta boala experimenteaza momente de pierdere a coordonarii si abilitatii de a vorbi. Daca nu este tratata la timp, poate duce la dizabilitati mintale si deces.

Roona Begum

Chiar daca exista un tratament pentru aceasta conditie, si anume drenarea fluidului, aceasta procedura medicala nu a fost introdusa in sistemul medical indian.

Tatal Roonei, Abdul Rahman, in varsta de 26 de ani, castiga mai putin de 2 lire sterline pe zi si nu isi poate permite sa plateasca tratamentul fiicei lui.

Ministrul dezvoltarii rurale din India a criticat aspru, in noiembrie anul trecut, sistemul public de sanatate indian pentru ca a esuat in misiunea de a oferi suficient ajutor persoanelor care traiesc sub limita saraciei.

R.N.

Citește și...