Imagini șocante! Ce sunt silite să mânânce la micul dejun gravidele dintr-un spital sibian. FOTO

Publicat: 18/08/2020 | 16:30

O pacientă internată la Spitalul Clinic Județean Sibiu a publicat două fotografii care arată în ce constă micul dejun și cina pe care le primește în fiecare zi. Femeia acuză conducerea unității sanitare că alimentele oferite în cadrul Maternității sunt insuficiente. 

Așa cum puteți observa în galeria foto, într-una din fotografii se observă o porție mică de margarină și pate, la micul dejun, iar în alta, o caserolă cu biscuiți și două triunghiuri de brânză topită, la cină.

Citește și: Un director al CJ Prahova a murit după ce a contractat COVID-19! Mesajul sfâșietor apărut pe Facebook după decesul său

Contactați de jurnaliștii de la Turnul Sfatului, reprezentanții spitalului au declarat că încearcă să ofere pacienților un meniu cât mai diversificat, însă bugetul este limitat.

Iată și reacția spitalului

„În cadrul SCJU Sibiu, serviciul de preparare a hranei este unul externalizat din anul 2003, de prepararea meniurilor ocupându-se o firmă privată. În urmă cu doi ani, în urma licitației organizate, a fost semnat un acord cadru valabil până în iunie 2021. Hrana pacienților este acordată diferențiat în funcție de regimurile alimentare stabilite de dieteticieni si aprobate de medicii nutriționiști.

Se fac eforturi pentru a asigura un meniu cât mai diversificat dar, din păcate, finanțarea este redusă, iar meniurile sunt condiționate de acest lucru. Subliniem totodată că SCJU Sibiu a făcut demersuri pentru transformarea serviciului de preparare a hranei în serviciu de catering dar, datorită valorii mici a alocației zilnice stabilită prin lege, la licitația organizată nu s-a înscris nimeni. Prin urmare, soluția aleasă a fost serviciul externalizat de preparare a hranei în cadrul spitalului de către singura firmă care s-a înscris la licitația organizată, existând, așa cum am menționat, un acord cadru valabil până în iunie 2021.

Meniul din imaginile prezentate poate fi un meniu comun, servit sâmbătă 15 august, cu mențiunea că imaginile sunt incomplete.

Nu rata: Moarte suspectă la Londra. Nepotul unui fost președinte a decedat la puțin timp după ce și-a acuzat familia de corupție

Acesta a constat în mic dejun: pate, margarină, ceai; prânz: ciorbă de fasole verde, tocăniță de pui cu orez și cină: brânză topită, biscuiți, ceai, brânză de vaci. Pacienții primesc dimineața o jumătate de pâine pentru întreaga zi”, transmit reprezentanții spitalului.