Imagini tragi-comice într-o comună din Olt. Un preot şi-a pus patrafirul peste costumul de protecţie

Autor:
Publicat: 29/07/2020 | 15:39
Imagini tragi-comice într-o comună din Olt. Un preot şi-a pus patrafirul peste costumul de protecţie

Epidemia de coronavirus se extinde în România, zilnic se înregistrează un număr tot mai mare de noi cazuri de persoane infectate. În acest context este esențial ca oamenii să respecte măsurile esențiale de prevenire a răspândirii virusului, iar asta pare că a înțeles foarte bine și un preot din Olt.

Pentru că trebuia să fie prezent la o slujbă de înmormântare acesta a decis că trebuie să se protejeze, așa că s-a echipat corespunzător. Preotul din Olt a decis să folosească echipamentul special de protecție, peste care a pus patrafirul. Fotografia cu preotul Alexandru Militaru de la parohia din Teslui circulă de câteva zile în mediul online.

Slujba de înmormântare la care preotul a participat a fost pentru slătineanul de 73 de ani, care a murit joi la Spitalul Caracal, fiind infectat și cu COVID-19. Bărbatul a fost îngropat în comuna natală Teslui. (CITEȘTE ȘI: SCANDAL CU UN PREOT, ÎN BACĂU. PĂRINTELE ESTE ÎN RĂZBOI CU ENORIAȘII, DUPĂ CE A ANUNȚAT CĂ RIDICĂ O CLĂDIRE DE BIROURI)

„Acestea sunt vremurile pe care le trăim, iar eu m-am adaptat”

Preotul din Olt a explicat că în situația delicată în care se află lumea cu toții trebuie să facem sacrificii pentru a ne proteja, iar asta a făcut și el. S-a adapta la cerințele actuale și a încercat să respecte regulile. (VEZI ȘI: UN PREOT DIN NEAMȚ, CĂUTAT DE POLIȚIȘTI DUPĂ CE A FUGIT DE LA LOCUL ACCIDENTULUI PE CARE L-A PROVOCAT. SLUJITORUL DOMNULUI A FOST AJUTAT DE UN POLITICIAN SĂ SCAPE DE OAMENII LEGII)

Echipamentul mi l-a adus cineva. L-am aruncat după slujbă, m-am dezbrăcat pe invers față de cum m-am îmbrăcat, pe dos, apoi l-am aruncat. Mai am încă unul, un credincios de la Timișoara mi l-a adus. Nu este un lucru ieșit din comun, nu cred că am făcut un lucru rău. Eu cred că acest virus există și se întâmplă o mare nenorocire. Noi nu vrem să ascultăm de sfaturile medicilor. Că or mai fi și alte interese la mijloc este altceva…dar fenomenul există. Nu este atât de dificil să respectăm regulile. Nu am încălcat niciun canon bisericesc, acestea sunt vremurile pe care le trăim, iar eu m-am adaptat. Mie familia mi-a transmis că este mort de COVID, dar nu am un comunicat oficial. Dacă mi-au spus așa ceva, eu mi-am luat măsuri de precauție, cântărețul l-am pus undeva mult mai departe, am făcut slujba cum scrie la carte. I-am rugat pe toți să poarte și mască, chiar dacă eram în aer liber”, a spus preotul pentru ziarul Realitatea Oltului.