Scandal cu un preot, în Bacău. Părintele este în război cu enoriașii, după ce a anunțat că ridică o clădire de birouri

Publicat: 07/07/2020 | 21:07
Scandal cu un preot, în Bacău. Părintele este în război cu enoriașii, după ce a anunțat că ridică o clădire de birouri

Este scandal între un grup de locatari din Bacău și preotul din zonă. Oamenii se plâng că părintele ridică o clădire de birouri în proximitatea blocurilor lor, inlăturând astfel spațiile verzi și lumina naturală.

Preotul menționat este Gabriel Radu Ichim, recunoscut în Bacău precum și „Părintele Surzilor”. Acesta a început demersurile pentru ridicarea unei clădiri de birouri, deși nu a primit consimțământul locatarilor din zonă.

Oameii de pe strada Tazlăului din Bacău resping decizia reprezentantului Bisericii Ortodoxe Române, din cauza faptului că în zonă este un trafic intens, lipsesc locurile de parcare și spațiile verzi, sunt construite și multe blocuri noi în zonă, iar noul proiect ar obstructiona complet accesul luminii natural.

CITEȘTE ȘI: Nelu Tătaru, despre creșterea considerabilă a numărului de noi cazuri de coronavirus! Există posibilitatea reintroducerii stării de urgență? „Suntem pe a doua pantă ascendentă…”

Zeci de oameni s-au pus de accord și au semnat o petiție care să oprească construcția preotului în zona lor.

„Țin să menționez că domnul Ichim ne-a tratat ironic și cu superioritate, bineînțeles că dumnealui are multe relații pe care se bazează, dar nici noi nu suntem naivi sau lipsiți de studii și în calitate de locatari afectați de proiectul dumnealui reacționăm”, a punctat Alexandru Buliga, liderul celor 30 de petiționari, potrivit ZDBC.ro.

Preotul Ichim: „Pentru moment, facem pași premergători”

Preotul a declarat că proiectul imobiliar va fi de fapt un centru social-filantropic dedicat copiilor surzi sau cu deficiențe de auz. De asemenea, clădirea va include și birouri adminsitrative pentru căminul de bătrâni.

„La acest moment, avem toate avizele necesare, dar bineînțeles, decizia este la Consiliul Local”, a punctat Ichim, potrivit presei locale.

CITEȘTE ȘI: Mesajul lui Răzvan Simion care a bulversat pe toată lumea. Prezentatorul, vizibil afectat: „Nu ești destul de puternic să faci față…”

În ceea ce privește acuzațiile vecinilor, preotul a negat ferm.

„Acest domn mi-a pus vorbe în gură. Vă imaginați că nu aș fi vorbit așa niciodată. Domnul care contestă are de fapt mai multe nemulțumiri. După cum am spus, pentru moment, facem pași premergători”, a mai declarat Părintele Ichim, potrivit sursei citate.

Clădirea ar urma să aibă 3 etaje și o mansardă.