În ce condiții un elev poate să își dea jos masca de protecție la școală? Răspunsul oferit de Monica Anisie

Autor:
Publicat: 10/09/2020 | 21:57
În ce condiții un elev poate să își dea jos masca de protecție la școală? Răspunsul oferit de Monica Anisie

Începerea noului an școlar este la câteva zile distanță. Majoritatea elevilor se vor întoarce în sălile de clasă, unde o să fie nevoiți să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19. Una dintre cele mai discutate măsuri a fost cea a purtării măștii de protecție, așa că Monica Anisie a venit cu câteva precizări.

Subiectul măștii de protecție pe care elevii trebuie să o poarte pe toată durata orelor de curs a fost îndelung dezbătut în ultimul timp. Astfel, a apărut întrebarea ce se întâmplă cu un elev care nu poate se mai poarte masca. (CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT ÎI AVERTIZEAZĂ PE ELEVII CARE NU VOR RESPECTA REGULILE. LA CE SĂ SE AȘTEPTE CEI CARE NU POARTĂ MASCĂ)

Ministrul Educației, Monica Anisie, a încercat să explice ce se va întâmpla cu elevii care vor simți nevoia să își dea masca jos, având în vedere perioada lungă de timp pe care aceștia vor fi obligați să o poarte zilnic.

„Aceasta este o situație particulară și fiecare cadru didactic care va fi în sala de curs va trebui să ia o decizie în momentul respectiv.

Dacă un copil va solicita să își scoată masca, poate să meargă afară, în spațiul curții școlii și acolo să își scoată masca. Profesorul decide, dacă este un moment în care copilul nu mai poate să își țină masca respectivă”, a declarat Monica Anisie.

Scenariu roșu în 43 de localități

Direcția de Sănătate Publică a anunțat că 43 de localități au fost incluse în scenariul roșu, în care școala se va face doar online. Aici, incidența cazurilor de coronavirus este mai mare de 3 la mia de locuitori, în ultimele 14 zil

Ministrul Educației a adăugat că, la acest moment, sunt 101 unități de învățământ care vor începe în scenariul roșu. (VEZI ȘI: SCENARIUL ROȘU, VALABIL PENTRU 43 DE LOCALITĂȚI DIN ȚARĂ! CARE SUNT ZONELE ÎN CARE ȘCOALA SE VA FACE DOAR ÎN MEDIUL ONLINE)

„Ceea ce pot să vă spun acum – e un raport preliminar – sunt 6.116 unități de învățământ în care se aplică scenariul verde, 2.711, scenariul galben și 101 unități de învățământ cu scenariul roșu, la acest moment, deci fără acele județe pe care vi le-am comunicat și în care încă nu s-a luat decizia la nivelul Comitetului județean pentru situații de urgență„, a mai spus ministrul Monica Anisie.