Încă 13 persoane au murit din cauza coronavirusului, toate în același spital din România. Numărul deceselor a ajuns la 65

Autor:
Publicat: 30/03/2020 | 22:19
Încă 13 persoane au murit din cauza coronavirusului, toate în același spital din România. Numărul deceselor a ajuns la 65

Au fost raportate încă 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul coronavirus.  Toate cele 13 persoane erau internate la Spitalul Județean Suceava. 

Toate cele 13 persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 80 de ani au fost internate în Spitalul Judetean de Urgență Suceava, in mai multe sectii, după cum urmează, nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie.

Decesele au fost înregistrate în perioada 22- 29 martie 2020. Data confirmării rezultatelor pozitive către INSP este 30 martie 2020.

Reacția Spitalului din Suceava

Noul manager al Spitalului Județean Suceava, Florin Filip, a declarat că doar în ultima săptămână, în unitatea medicală s-au înregistrat 20 de decese din cauza COVID-19, însă în statistica oficială au fost raportate doar cinci.

„Din datele pe care le avem, până ieri am avut 20 de decese, în ultima săptămână. Voi clarifica cu DSP-ul și vom reveni cu un comunicat pentru a lămuri situația”, a declarat managerul Spitalului Județean, medicul Florin Filip, potrivit Obiectiv de Suceava. 

Ce înseamnă asta de fapt? 

Concret, în intervalul 23 -30 martie, la Suceava ar fi murit 20 de oameni, confirmați cu Covid 19, iar spitalul sucevean a raportat două decese pe data de 23 martie, cu mențiunea că persoanele respective au murit de 22 martie.

Alte două decese au fost raportate pe data de 24 martie, iar pe data de 25 martie, în raportările oficiale, la Suceava apar trei decese, scrie aceeași publicație.