Încă două persoane au murit din cauza gripei! Bilanțul a ajuns la 95 de morți

Publicat: 12/03/2018 | 13:36
Încă două persoane au murit din cauza gripei! Bilanțul a ajuns la 95 de morți

Gripa face ravagii în România! Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei ajuns la 95. Anunțul a fost făcut de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică. Cele mai multe dintre victime nu erau vaccinate antigripal. Acesta este și cazul ultimelor două persoane care au decedat.

Gripa continuă să facă victime! Numărul total de decese de la debutul sezonului 2017-2018 a ajuns astfel la 95 de morți. Este un bilanț foarte îngrijorător. Ultimele două persoane care au murit din cauza gripei aveau condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinate antigripal. Este vorba despre o femeie în vârstă de 35 de ani din judeţul Harghita şi un bărbat de 22 de ani din judeţul Covasna. Ambii au avut virus gripal tip A. Cele mai multe victime s-au înregistrat în județul Iași.

Ministerul Sănătății a cerut suplimentarea stocurilor de medicamente necesare

Recent, Ministerul Sănătăţii a transmis populaţiei o serie de măsuri care trebuie luate la nivelul atât al spitalelor, şcolilor sau al farmaciilor, cât şi de fiecare persoană în parte, pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă.

Managerii de spitale au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical are la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie. Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să prezinte o situaţie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale. După caz, ei pot să solicite suplimentarea stocurilor.  Acest lucru este necesar pentru tratamentul pacienţilor internaţi.

Citește și...