Încă o zi liberă pentru elevi, până la vacanţa intersemestrială! Când vor sta copiii acasă!

Publicat: 15/01/2018 | 16:37
Încă o zi liberă pentru elevi, până la vacanţa intersemestrială! Când vor sta copiii acasă!

Gata vacanţa de iarnă pentru şcolari şi elevi! De ,âine, aceştia vor reveni pe băncile şcolii. Dar primesc o veste bună! Înainte de vacanţa intersemestrială, ei vor mai beneficia de o zi liberă! Vanacţa este în perioada 3-11 februarie. 

Elevii nu vor merge la ore în data de 24 ianuarie (miercuri), Ziua Unirii Principatelor Române, care a fost declarată zi liberă nelucrătoare în anul 2016, conform huff.ro.

Iată ce vacanţe vor avea cei din învăţământul preuniversitar în următoarea perioadă:

Vacanţă intersemestrială (3 – 11 februarie 2018)

Vacanţa de primăvară (31 martie – 10 aprilie 2018)

Vacanţa de vară (16 iunie – 9 septembrie 2018)

Elevii care vor absolvi clasa a VIII-a  în anul ce vine vor termina cursurile în data de 8 iunie 2018. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 25 mai 2018.

Noi reguli pentru elevi – Telefoanele mobile interzise, nu se mai face de serviciu pe şcoală

Ministerul Educaţiei a emis un ordin de schimbare a regulamentului în unităţile de învăţământ, printre prevederi fiind interzicerea folosirii telefoanelor mobile, fără acordul profesorului, în timpul cursurilor.

De asemenea, copiii nu sunt obligaţi să poarte uniformă şi nu pot fi pedepsiţi prin note.

“În unităţile de învăţământ se asigură dreptul fundamental la învăţătură şi este interzisă orice formă de discriminare a copiilor/elevilor şi a personalului din unitate.

În unităţile de învăţământ sunt interzise măsurile care pot limita accesul la educaţie al elevilor cum ar fi, de exemplu, efectuarea de către aceştia a serviciului pe şcoală, interzicerea participării la cursuri sau sancţionarea elevilor care nu poartă uniforma unităţii de învăţământ sau altele asemenea”, este una dintre prevederile ordinului de ministru.

De asemenea, potrivit documentului, este interzisă utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs, fără acordul profesorului.

“În timpul orelor de curs, al examenelor şi al concursurilor este interzisă utilizarea telefoanelor mobile.

Prin excepţie de la această prevedere, este permisă utilizarea acestora în timpul orelor de curs, numai cu acordul cadrului didactic, în situaţia folosirii lor în procesul educativ sau în situaţii de urgenţă.

Pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate din sala de clasă, setate astfel încât să nu afecteze procesul educativ”, se arată în document.

Citește și...