Încă un cămin de bătrâni s-a transformat în focar de COVID-19. Sunt 52 de infectări și un deces

Autor:
Publicat: 23/04/2020 | 23:35
Încă un cămin de bătrâni s-a transformat în focar de COVID-19. Sunt 52 de infectări și un deces

52 de bătrâni, beneficiari şi personal de la Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice din Răcari, sunt infectați cu noul coronavirus. Între timp, una dintre persoane a decedat.

Apariția focarului de la Centrul din Răcari a fost semnalată pe Facebook de către primarul localității. Tot joi, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat decesul unei femei de 83 de ani din focarul de la centrul din Răcari, care avea comorbidităţi: HTA, sechele AVC, Boala Parkinson, scrie Agerpres.ro.

Anunțul primarului 

„Total cazuri diagnosticate pozitiv: 56, din care beneficiari ai CRPV (Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice, n.r.) Răcari – 32 (asimptomatici), personal CRPV Răcari 20 (18 asimptomatici), persoane din afară CRPV 4 (asimptomatici)”, precizează primarul din Răcari, Marius Caraveţeanu.

Conform acestuia, toate persoanele diagnosticate pozitiv sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Târgovişte şi Spitalul Pucioasa. „În continuare se analizează propunerea de a fi testaţi toţi membrii familiilor cu persoane depistate pozitiv. Rămâneţi în casă, protejaţi-vă, respectaţi distanţarea socială!”, mai spune primarul din Răcari.

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay