Încă un cutremur a avut loc duminică seara, în România! Ce magnitudine a avut

Publicat: 28/10/2018 | 18:09
Încă un cutremur a avut loc duminică seara, în România! Ce magnitudine a avut

Încă un cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea, județul Buzău, duminică seara, acesta având magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter. Este al doilea seism produs după cel de 5,8 grade pe Richter. Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs în apropierea orașelor Nehoiu (19 km), Covasna (42 km), Întorsura Buzăului (47 km), Mizil (53 km), Vălenii de Munte (56 km).

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 140 de kilometri, la ora 17.46.

Un alt cutremur cu magniturdinea de 3,2 pe scara Richer s-a produs duminică dimineața, la ora 05.48. Înaintea lui, un cutremur puternic cu magnitudine de 5,8 pe scara Richter s-a produs, duminică dimineață, în România, arată datele Institutului Național pentru Fizica pământului. Seismul a fost resimțit și în Capitală.

Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit, duminică dimineață, seismul produs în România la magnitudinea de 5,8 pe scara Richter. Cutremurul a avut loc în județul Buzău, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 200 de kilometri.

Cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade!

Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP) a transmis inițial că magnitudinea cutremurului produs în România a fost de 5,6 pe scara Richter, indicând ca zonă de producere județul Covasna.

Ulterior, datele au fost revizuite, magnitudinea fiind stabilită la 5,8 pe scara Richter, seismul producându-se de fapt loc în judeţul Buzău.

Seismul s-a produs la ora 03.38, la o adâncime de 151 de kilometri, în apropierea oraşelor: Nehoiu (17 km), Covasna (33 km), Întorsura Buzăului (37 km), Târgu Secuiesc (48 km) şi Vălenii de Munte (53 km), potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul a fost resimțit puternic în Capitală.

Până la acest seism, cel mai puternic cutremur din acest an avusese loc în 25 aprilie, cu o magnitudine de 4,6 pe scara Richter, tot în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, la adâncimea de 145 de kilometri.