Mesajul Ro-Alert primit de români în această dimineață! NU ieșiți din case

Publicat: 27/12/2019 | 07:26
Mesajul Ro-Alert primit de români în această dimineață! NU ieșiți din case

Un incendiu puternic a izbucnit, astăzi dimineață, la un depozit din localitatea ilfoveană Afumați, flăcările cuprinzând 80% dintr-o suprafață de aproximativ 4.000 metri pătrați, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov. A fost emis și un mesaj RO-ALERT.

Reprezentanții ISU București-Ilfov au anunțat că un incendiu a izbucnit vineri dimineață la un depozit din localitatea Afumați, județul Ilfov. Arde aproximativ 80% dintr-o suprafață de circa 4.000 metri pătrați.

Salvatorii intervin cu 14 autospeciale de stingere, patru autoscări, doua descarcerări și o ambulanță SMURD. În interior sunt depozitate materiale de tip PET. Incendiul a fost localizat. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a emis și un mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din zonă. „Incendiu major produs în Afumați. Evitați zona și eliberați căile de circulație pentru a permite accesul mijloacelor de intervenție”, a fot mesajul transmis.

„Intervenția este în desfășurare, în acest moment incendiul este localizat, ceea ce înseamnă că acesta nu se mai poate extinde și la obiectivele învecinate. Colegii mei intervin cu prudență din exteriorul locaiei pentru că există posibilitatea prăbușirii halei. De asemenea, un perete lateral al clădirii s-a prăbușit. Vorbim de o hală pe structură metalică, învelită cu panouri tip sandviș, care din cauza temperaturilor foarte mari, se prăbușesc”, a declarat Bogdan Toma, ofițer de presă al ISU București-Ilfov, la Digi 24.

Până la ora transmiterii știrii, nu a fost nevoie de intervenția celor de la SMURD pentru acordarea îngrijirilor medicale vreunei persoane.