Incendiu puternic pe Dunăre, la o barjă cu bauxită. Pompierii s-au luptat minute în șir cu flăcările

Publicat: 13/11/2019 | 15:07

Un incendiu puternic a izbucnit în urmă cu puţin timp pe Dunăre, la o barjă încărcată cu bauxită. Mai multe nave și autospeciale ISU, scafandri, dar şi două bărci intervin pentru stingerea incendiului.

UPDATE 15.31 – Incendiul de pe împingător a fost lichidat în jurul orei 15:30. În prezent se fac cercetări pentru stabilirea cauzei probabile care a dus la izbucnirea flăcărilor.

Potrivit oficialilor, o persoană care a participat la stingere (civil) a fost monitorizată de echipajul SMURD.

Știre inițială: Din fericire nu sunt victime, personalul barjei a fost evacuat la timp.

Incediu pe un împingător cu o barjă încărcată cu minereu de bauxită, incendiu se manifestă la nivelul împingătorului zona motoarelor și cabina acestuia, se intervine atât de către Inspectoratul de Urgență cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, sunt și două bărci cu scafandri de la noi, și o ambulanță SMURD cu echipaje de pe aceasta deoacamdată nu am avut victime, nu a fost nevoie de îngrijiri medicale, dar se face monitorizarea echipajului și a celor care intervin astfel încât să nu existe intoxicații cu fum.

De asemenea, în sprijinul forțelor de intervenție de la ISU o navă care se afla în zonă a intervenit promt pentru lichidarea incendiului. Incendiul se manifestă doar la împingător, nu s-a ajuns la minereu, nu există pericol de propagare’’, a declarat pentru B1.ro colonelul Ștefan Stoian, purtător de cuvânt ISU Brăila.

 

Citește și...