Incendiu puternic pe o suprafață de patru hectare în Ialomița. Pompierii încearcă să lichideze flăcările de aproape 48 de ore

Publicat: 09/08/2020 | 13:16

Stare de alertă în județul Ialomița, de aproape 48 de ore! Un teren de circa patru hectare a fost cuprins de flăcări în comuna Axintele. Pompieri din Ialomița și Călărași au intervenit zi și noapte pentru lichidarea flăcărilor.

Operațiunea de stingere de la Axintele continuă și duminică, 9 august. Toată ziua de ieri și în cursul nopții s-a acționat neîntrerupt cu forțe conjugate de pompieri militari de la ISU Ialomița și ISU Călărași, precum și de la autoritatea locală Axintele. Prioritatea este menținerea flăcărilor departe de comunitate și de pădure, concomitent cu lucrul la localizarea și lichidarea incendiului.

Incendiul riscă să se extindă spre pădure și spre comuna Axintele

Focul riscă să se extindă la pădure şi satul din apropiere din cauza vântului puternic. Incendiul puternic a aprins o rezervă de furaje.

S-a acționat în cursul zilei de ieri și al nopții cu forță umană formată din 15 cadre militare și 4 lucrători din comună, 4 autospeciale pentru stingere, 3 cisterne cu apă și un tractor cu plug. Focul, a înghițit peste 45.000 de baloți din paie de mari dimensiuni, fiind permanent întețit de vânt și de caniculă.

CITEȘTE ȘI: Sorin Copilul de Aur, abătut și agitat la înmormântarea lui Emi Pian. Manelistul privea trist printre gratiile porților de la cimitir VIDEO

Incendiul a izbucnit în seara zilei de 07 august, în raionul de competenţă al ISU Călăraşi, care, din cauza arderii foarte mari, a solicitat în sprijin şi forţe de la ISU Ialomiţa. Acestea s-au alăturat intervenţiei în jurul orei 23.00.

Alimentat de vânt, şi de cantitatea mare de paie stivuite în baloţi (circa 25.000 de baloţi din aproximativ 5 şire a 50-100 m lungime şi 5-10 m înălţime), incendiul se manifestă pe o suprafaţă de mai bine de 4 hectare de teren.
Din prima noapte a intervenției noaptea s-a acționat pentru lichidare cu 3 autospeciale pentru stins incendii de la ISU Călăraşi, 2 autospeciale de la ISU Ialomiţa, un tractor, un buldoexcavator şi o cisternă din comuna Axintele.