Incident aviatic. Bombardiere și avioane de vânătoare rusești, interceptate în apropierea spațiului aerian al României

Autor: T.S
Publicat: 20/05/2020 | 21:56
Incident aviatic. Bombardiere și avioane de vânătoare rusești, interceptate în apropierea spațiului aerian al României

Două avioane MiG 21 LanceR aparținând Forțelor Aeriene Române au interceptat, în cursul zilei de marți, două bombardiere TU-22 escortate de alte două avioane de vânătoare Sukhoi SU-27 ale Rusiei care se îndreptau spre spațiul aerian NATO.

Totuși, reprezentații MApN spun că acesta nu se poate numi un incident pentru că nu au trecut prin spațiul aerian al României, iar lucrul acesta se întâmplă destul de des.

„Nu l-aș caracteriza drept un incident, a fost o evoluție a celor patru aeronave rusești, două bombardiere Tupolev 22 și două avioane de vânătoare Suhoi-27, în spațiul aerian internațional, deasupra Mării Negre, în apropierea spațiului aerian al țărilor NATO de pe flancul de Est – România, Bulgaria și Turcia”, a declarat Constantin Spînu, purtător de cuvânt MApN, pentru Digi.24.

Misiune standard sub comanda NATO

Misiunea de Poliție Aeriană executată de Forțele Aeriene Române este o misiune standard, executată sub comandă NATO.

Cele două aeronave MiG 21 LanceR se aflau în serviciul de Poliție Aeriană au decolat la solicitarea Comandamentului Aliat al NATO, atunci când au urmărit traseul de zbor al aeronavelor rusești, după care au fost preluat pe traiectul lor de zbor de aeronave ale forțelor aeriene Bulgare și la final de aeronave ale forțelor aeriene din Turcia.

„De fiecare se întâmplă la fel, se apropie de spațiul aerian NATO dar nu au intrat niciodată în acest perimetru Aliat. Nimic din ceea ce s-a întâmplat ieri nu a fost surprinzător și nu cred că ne puteau lua prin surprindere. Forțele aeriene ale NATO au capacitatea să reacționeze de fiecare dată cu promptitudine. Suntem obișnuiți cu o astfel de evoluție a aeronavelor rusești”, a mai declarat oficialul.

Citește și...