Incident de 8 martie la un colegiu din Oradea. O elevă a ajuns la spital după ce s-a tăiat la mâini

Publicat: 08/03/2018 | 17:07
Incident de 8 martie la un colegiu din Oradea. O elevă a ajuns la spital după ce s-a tăiat la mâini

Gest teribilist, de 8 martie, al unei eleve a Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea. S-a tăiat la mâini şi la gât în toaleta liceului şi a fost transportată de urgenţă la spital. Rănile nu i-au pus în pericol viaţa, aşa că medicii au hotărât să o transfere în secţia de neuropsihiatrie a spitalului municipal. Se pare că eleva de 15 ani se certase cu prietenul ei chiar înainte de a recurge la acest gest.

Incidentul a avut loc în jurul orei 8:40, în timpul orelor de curs de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea. O elevă din clasa a XI-a i-a cerut profesoarei permisiunea să meargă la baie. Când a intrat în toaleta aflată la etajul I a rămas şocată. Eleva şi-a văzut colega mai mică cu doi ani prăbuşită la pământ. Fata era tăiată pe mâni și pe gât

Tânăra de 15 ani a fost descoperită înconştientă în toaleta şcolii, iar în jurul ei erau mai multe pete de sânge. Colega care a găsit-o i-a alertat pe profesori, iar aceştia au sunat la 112. În câteva minute aici a ajuns un echipaj SMURD, arată DIGI24.

Până la ajungerea salvatorilor, colegii şi profesorii au încercat să o ajute pe fata care s-a tăiat, ca într-un mod de protest.VIDEO.

Crimă urmată de sinucidere, într-un bar din Arad. O tânără și iubitul ei au fost găsiți împușcați. Detalii exclusive din anchetă

„Era zgâriată şi avea pete de sânge, dar nu sânge foarte mult ca să fie ceva dramatic. Nu era la ore, nici nu a intrat la prima oră”, a declarat Virgil Blage, directorul Colegiului Economic „Partenie Cosma” din Oradea.

Fata a scăpat cu viață

Echipajul SMURD a transportat-o pe tânără la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Oradea.

„A fost adusă în serviciul UPU o tânără de 15 ani, stabilă hemodinamic şi respirator, cu plăgi escoliante la nivelul braţelor şi gâtului. Zgârâieturi provocate afirmativ cu o lamă”, a explicat dr. Alexandru Mateoc, purtător de cuvânt SMURD Bihor.

Medicii au supus-o unei examinări cu computerul tomograf, iar rezultate au ieşit bune. Tânăra a fost transferată apoi pe secţia de Neuropsihiatrie a Spitalului Municipal din Oradea pentru investigaţii. Conducerea şcolii va discuta în zilele următoare şi cu părinţii fetei pentru a afla dacă aceasta avea probleme acasă.

„Poliţiştii orădeni au fost sesizaţi, s-au deplasat la faţa locului şi efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Nu există suspiciuni ca minora să fi fost victima unei infracţiuni”, a declarat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Din primele informaţii se pare că tănăra a vrut să tragă un semnal de alarmă după despărţirea de iubit.

Citește și...