Incredibil ce a păţit o tânără care obişnuia să se bronzeze la solar. Nu vei mai vrea bronz după ce vei afla ce s-a întâmplat FOTO

Publicat: 28/02/2017 | 12:55
Incredibil ce a păţit o tânără care obişnuia să se bronzeze la solar. Nu vei mai vrea bronz după ce vei afla ce s-a întâmplat FOTO

La fel ca mulţi dintre adolescenţii din oraşul ei Kentucky, şi nu numai, Tawny Willoughby a fost mereu atentă cu aspectul ei. Acest lucru nu a însemnat doar sport, ci şi un bronz uniform, care să-i pună în valoare corpul. Pentru a realiza acest lucru, ea mergea la solar şi de 4-5 ori pe săptămână, până când şi-a cumpărat propriul ei solar acasă.

Din nefericire, acest fapt a avut şi consecinţe. La vârsta de 21 de ani a fost diagnosticată cu cancer de piele. Când a împlinit 27 de ani, ea se lupta cu cinci forme de carcinom (tumoare malignă). Tratamentele prin care a trecut erau extrem de dureroase. Nimic nu mai putea opri perspectiva de a dezvolta cea ma gravă formă de cancer de piele.

După ce a conştientizat cât rău i-a putut provoca solarul, tânăra a decis să-i ajute şi pe alţii să evite aceeaşi greşeală. Ea a postat o fotografie pe o reţea de socializare, în care se observă rănile de pe faţă provocate de cancer.

Tânăra a dezvoltat cea mai gravă formă de cancer din cauza solarului.
Tânăra a dezvoltat cea mai gravă formă de cancer din cauza solarului.

„Dacă cineva are nevoie de un pic de motivaţie pentru a renunţa la solar, să privească aici! Aceasta este cancerul de piele. Foloşiţi protecţie solară şi spray de bronzare dacă vreţi să aveţi o piele închisă la culoare. Ai doar o piele şi ar trebui să ai grijă! Învaţă din greşelile altora! Bronzul vă împiedică să vă vedeţi copiii cum cresc. Asta e cea mai mare frică a mea acum, că am un băiat de doi ani.”, a scris Tawny.

Postarea ei „a deschis câţiva ochi” şi s-a răspândit ca focul pe internet. La scurt timp ea a fost copleşită de mii de comentarii şi întrebări. Aşa că a descris mai în detaliu povestea ei.

Pentru a răspunde la câteva întrebări şi comentarii pe care le-am primit, vă spun povestea mea. Cel mai frecvent mergeam la solar în liceu. Mergeam de 4-5 ori pe săptămână (deoarece culoarea bronzului nu o atingeam repede). Niciodată după ce am mers la solar nu am stat şi la soare în aceeaşi zi. Primul diagnostic de cancer de piele l-am primit la 21 de ani. Acum, la 27, am carcinom cu celule bazale de cinci ori mai adâncite. Mă duc la dermatolog la fiecare 6-12 luni.

Orice rană nu se vindecă, eventual, sângerează şi face cruste. Şi asta înseamnă că este puţin probabil ca ele să nu lase cicatrici sau mai garv să se adâncească până la metastază. Melanomul desfigurează şi ucide!

Sunt fericită să răspund la orice întrebare despre povestea şi cancerul meu de piele.”, a scris tânăra.

Citește și...