Alina Bica a fost achitată de instanţa supremă în dosarul ANRP cu Dorin şi Alin Cocoş

Publicat: 29/06/2018 | 15:37
Alina Bica a fost achitată de instanţa supremă în dosarul ANRP cu Dorin şi Alin Cocoş

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au achitat-o vineri pe Alina Bica în dosarul ANRP în care fosta şefă DIICOT, Dorin şi Alin Cocoş sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Decizia nu e definitivă. Vă reamintim că în dosarul despăgubirii frauduloase a omului de afaceri Gheorghe Stelian de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), prejudiciul depăşeşte 60 de milioane de euro. ()

Alina Bica era acuzată de abuz în serviciu și luare de mită. În același dosar, omul de afaceri Dorin Cocoș a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare, dar prin contopire cu o altă pedeapsă va executa 3 ani și o lună cu executare. (Console si accesorii gaming)

Alina Bica a fost dată marţi în urmărire generală, după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis condamnarea ei la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Tot marţi, instanţa supremă a decis achitarea Alinei Bica în dosarul în care a fost judecată alături de omul de afaceri Horia Simu şi de fostul şef al ANAF Şerban Pop, potrivit digi24.ro.

În dosarul ANRP, în 29 mai, magistraţii instanţei supreme au amânat pronunţarea sentinţei în acest dosar pentru 12 iunie, iar apoi pentru 29 iunie. Decizia nu va fi definitivă. (Cele mai bune oferte laptopuri)

La ultimul termen al procesului, din 16 mai, DNA a cerut condamnări cu executare la pedepse orientate spre maximum pentru Alina Bica, Crinuţa Dumitrean, Dragoş Bogdan, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu, Remus Baciu, Emil Nuţiu, Stelian Gheorghe şi Ionuţ Florentin Mihăilescu.

Pentru Dorin Cocoş, care a făcut mai multe denunţuri, DNA a solicitat închisoare cu executare, dar „în limite reduse”, în timp ce pentru fiul acestuia, Alin Cocoş, procurorul a cerut condamnare cu suspendare.

La un alt termen al dosarului, judecătorii au respins cererea Alinei Bica, despre care se ştia atunci că se află în Costa Rica, de a fi audiată prin videoconferinţă, pe motiv că documentele depuse de avocat nu dovedesc imposibilitatea acesteia de a se prezenta la proces.

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a cerut din ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica, anunţa avocatul său, la ICCJ, la unul din termenele în procesul ANRP.

 

Citește și...