Acasă » Știri » Știri interne » Întâlnirea secretă de la Maranello dintre premierul României şi… Cum a ajuns ”puşculiţa” PSD să pună mâna pe mega-afacerea Ferrari. Totul a fost negociat politic!

Întâlnirea secretă de la Maranello dintre premierul României şi… Cum a ajuns ”puşculiţa” PSD să pună mâna pe mega-afacerea Ferrari. Totul a fost negociat politic!

De: Cancan 23/06/2017 | 00:00
Întâlnirea secretă de la Maranello dintre premierul României şi… Cum a ajuns ”puşculiţa” PSD să pună mâna pe mega-afacerea Ferrari. Totul a fost negociat politic!
În mai 2008, Ion Bazac a inaugurat cu fast primul showroom Ferrari din România

Mega-dezvăluirile CANCAN.ro despre ”nababii” din politică ajung azi la Ion Bazac, fostul ministru al Sănătăţii între anii 2008 şi 2009. Miliardarul care deţine reprezentanţa Ferrari în România este prieten la cataramă cu fostul şef al PSD Mircea Geoană, cel care l-a şi propulsat în politică. De cealaltă parte, Bazac a fost considerat ”colectorul principal” al banilor pentru campania lui Geoană la Preşedinţie şi de ce nu asta poate fi şi o explicaţie că ulterior s-a mutat în Principatul Monaco. Într-un denunţ depus deja la DNA, fostul deputat PSD Cristian Rizea a povestit că i-ar fi plătit 300 de mii de euro lui Geoană, iar banii au fost viraţi în două tranşe, prin intermediul lui…, aţi ghicit!, Bazac! (MAI MULTE DETALII AVEŢI AICI)

Cristian Rizea susţine azi că Bazac, pe lângă miliardarul Virgil Călina despre care vom reveni, era ”puşculiţa” lui Geoană şi a PSD-ului în acei ani. De altfel, tot la DNA, Rizea a arătat că, din funcţia de ministru, Bazac ”a primit de la D.C. (N.RED. – un afacerist important, pe care nu-l devoalăm deocamdată) importante sume de bani în numerar. Banii au fost remişi în 6-7 tranşe, fiind ridicaţi de Alexandru Mihai, aghiotantul lui Bazac, de la D.C. şi remişi personal lui Ion şi Camelia Bazac. Aceşti bani reprezentau comisionul pe care Ion Bazac, în calitate de ministru al Sănătăţii, l-ar fi primit de la D.C. pentru facilitarea achiziţiilor de către unităţile spitaliceşti a unor produse medicale şi sanitare furnizate de firma afaceristului”.

Rizea a povestit anchetatorilor că el, personal, a intermediat discuţia dintre D.C. şi Bazac, cunoscându-se cu amândoi. Pe Bazac, Rizea îl ştia foarte bine. Făcuseră vacanţe împreună pe Coasta de Azur, la multe dintre acestea luând parte şi familia Geoană. Într-un episod trecut al dezvăluirilor noastre, aţi putut citi AICI despre peripeţiile trioului Rizea-Bazac-Geoană pe un iaht închiriat la Monaco. Fotografiile pe care vi le-am prezentat AICI sunt mai mult decât grăitoare.

În 2008, familiile Geoană şi Bazac au petrecut o vacanţă memorabilă pe Coasta de Azur, unde Cristian Rizea le-a pus la dispoziţie un iaht
În 2008, familiile Geoană şi Bazac au petrecut o vacanţă memorabilă pe Coasta de Azur, unde Cristian Rizea le-a pus la dispoziţie un iaht

Combinaţia de la Maranello pe filieră politică sau cum a ajuns reprezentanţa Ferarri la Bazac

Rizea dezvăluie, în exclusivitate pentru CANCAN.ro, şi o altă ultra-combinaţie pe care Geoană şi Bazac şi-au pus amprenta în perioada 2007-2009. E vorba despre ”schema” prin care cel din urmă a obţinut reprezentanţa Ferrari în România! La acea oră, Herbert Stein, fondator şi preşedinte al dealerului ”AutoItalia Group”, făcea eforturi să aducă licenţa Ferrari la Bucureşti. Era şi cel mai îndreptăţit, întrucât era reprezentantul celorlalte mărci auto italiene… Îi lipsea din portofoliu doar Ferrari şi părea o chestiune de timp până va obţine aprobarea să deschidă un showroom Forza Rossa în România.

Numai că socoteala lui Stein, care îl avea în spatele său, ca protector şi un prieten, pe Călin Popescu Tăriceanu (şef al Guvernului până în 2008), a fost dată peste cap de Bazac! Rizea îşi aminteşte că „Stein avea AutoItalia şi era normal să vândă exclusiv în România şi maşinile Ferrari. Dar Bazac şi-a băgat coada şi până la urmă a luat el afacerea. A fost o înţelegere între Geoană şi Tăriceanu”. Se întâmpla înainte ca România să semneze în decembrie 2007, Tratatul de reformă al UE de la Lisabona. Şeful statului şi premierul de la data respectivă, Băsescu şi Tăriceanu, au plecat împreună în Portugalia, în ciuda faptului că între ei existau tensiuni politice uriaşe. Era perioada în care Guvernul Tăriceanu, care fusese remaniat în aprilie 2007, era minoritar în Parlament şi avea nevoie, ca de aer, de sprijinul PSD, condus de Mircea Geoană.

Rizea afirmă că atunci, la finalul lui 2007, s-a bătut palma pentru ca Bazac, omul lui Geoană, să preia licenţa Ferrari pentru România, iar Stein să se retragă din ”cursă”. ”Ştiu că Geoană a vorbit cu Tăriceanu şi i-a spus că PSD va susţine Guvernul în Parlament dacă Bazac va primi reprezentanţa Ferrari. A fost una dintre condiţii! Când s-a întors din Portugalia, unde fusese cu Băsescu la Lisabona, Tăriceanu s-a oprit în drum, în Italia, la Maranello, unde a discutat, din postura de premier al României, ca Bazac să ia reprezentanţa. Şi toată lumea era mulţumită. Chiar dacă era prieten bun cu Tăriceanu şi încă mai sunt, Stein a înţeles situaţia şi a renunţat”, ne-a mai declarat Rizea.

În mai 2008, Bazac avea aşadar să deschidă primul showroom în România. Vă veţi întreba, probabil, de ce atâta tămbălău pentru a deveni dealer Ferrari. Socoteala e simplă: la fiecare maşină Ferrari cumpărată de un român, Bazac primeşte 20% din preţul de vânzare. Iar preţul este în medie de 250.000 de euro. În condiţiile în care pentru fiecare Ferrari vândut, Bazac are un profit de 50.000 de euro, înmulţiţi cu 30-40 de bucăţi (câte sunt alocate an de an României de către producătorul de la Maranello) şi va rezulta un profit de… 1,5-2 milioane de euro! Bani curaţi, făcuţi fără bătăi de cap!

Şi asta nu e tot. Proprietar şi el de Ferrari, Rizea ne-a explicat că ”mentenanţa îi bagă în buzunar lui Bazac alte milioane. Daţi-vă seama! Dacă vrei să schimbi o piesă sau să faci revizie la un Ferrari, eşti obligat să lucrezi cu Forza Rossa a lui Bazac fiindcă, altfel, pierzi garanţia maşinii. Şi orice piesă, cât de mică, te costă o avere ca proprietar de Ferrari! Şi toţi aceşti bani pleacă spre Monaco, căci soţii Ion şi Camelia Bazac au rezidenţa acolo şi nu plătesc taxe în România…”

Ion Bazac deţine un apartament de 1,2 milioane de euro în blocul Mirabeau din Monaco. Acesta se află chiar în apropierea celebrei curbe a circuitului de Formula 1 din Principat
Ion Bazac deţine un apartament de 1,2 milioane de euro în blocul Mirabeau din Monaco. Acesta se află chiar în apropierea celebrei curbe a circuitului de Formula 1 din Principat

”Regele linguriţelor”, rege la Monaco

Despre averea pe care familia Bazac o are la Monaco, CANCAN.ro a descoperit că aceasta are în proprietate un apartament în blocul Mirabeau (zona pietonală), la etajul 2, pe care ar fi plătit 1,2 milioane de euro, iar fostul ministru al Sănătăţii conduce acolo un Ferrari SuperAmerica de colecţie. Acest model s-a fabricat într-o serie de 50 de bucăţi şi costă puţin sub 300 de mii de euro. Cumpărat după mega-afacerea de a fi ministru al Sănătăţii. Şi pentru că obrazul subţire cu cheltuială se ţine, soţii Bazac (care nu traversează cea mai bună perioadă a căsniciei lor) obişnuiesc ca ziua, să se relaxeze la faimosul Hotel La Reserve de Beaulieu (5*), recunoscut pentru celebrităţile care au trecut pe aici, iar seara cinează la cel mai scump restaurant de pe Coasta de Azur, ”Chevre D’or” din Eze (lângă Monaco). E un restaurant celebru, cotat la 2*Michelin, care nu dispune decât de 8 mese exclusiviste, pentru care rezervarea trebuie făcută cu două luni înainte.

Nu sunt singurii români care merg acolo, dar sursa noastră glumea că madame Bazac, o mare băutoare de şampanie, are pe speed dial-ul telefonului numărul de la „Chevre D’or„. Locaţie ultra scumpă: meniul/persoană este pe măsură: între 500 şi 1000 de euro!

Soţii Bazac sunt clienţi fideli ai faimosului Hotel Reserve de Beaulieu, la piscina căruia îşi petrec majoritatea zilelor când se află la Monte Carlo
Soţii Bazac sunt clienţi fideli ai faimosului Hotel Reserve de Beaulieu, la piscina căruia îşi petrec majoritatea zilelor când se află la Monte Carlo

Revenind la reprezentanţa Ferrari în România, azi aceasta este în colaps. Showroomul Forza Rossa din Otopeni a fost închis, a dat faliment, redeschis în altă locaţie, iar Bazac a ajuns să vândă Ferrari (cu 0 kilometri) prin… mica publicitate, în Târgul Vitan şi pe autovit.ro, ceea ce este ca imagine dezastruos pentru celebra marcă. Ferrari în târg lângă Skoda Fabia uzată sau Bmw X6 ca al Loredanei Chivu… Nu creează o imagine tocmai favorabilă celebrului producător auto.

Sursele noastre spun că, în prezent, Bazac nu mai câştigă decât puţin din această afacere şi că, de bază pentru el, este o fabrică a tatălui său, care produce veselă: linguriţe, furculiţe distribuite prin reţeaua Auchan. Şi uite aşa, din bossul Ferrari, Bazac ar putea deveni în timp… ”Regele linguriţelor”! Reprezentanţa pentru carte de vizită, iar bănuţii din linguriţe, furculiţe, linguri.

Cine o cunoaşte pe bruneta cu care şi-a băut cafeaua Ion Bazac ne poate scrie pe pont@cancan.ro!
Cine o cunoaşte pe bruneta cu care şi-a băut cafeaua Ion Bazac ne poate scrie pe [email protected]!

Aspect care nu este câtuşi de puţin deranjant, ba chiar are omul timp liber să mai bea o cafea cum ar fi cu bruneta din imaginile din GALERIA FOTO. Cine o recunoaşte să ne scrie la [email protected]!

Semn rău pentru afacerea lui! Bossul Ferrari a ajuns să-şi vândă maşinile pe site-ul Târgului Vitan
Semn rău pentru afacerea lui! Bossul Ferrari a ajuns să-şi vândă maşinile pe site-ul Târgului Vitan

NU RATAŢI! CANCAN.ro va publica mâine un nou episod din mega-serialului despre nababii din politică şi combinaţiile lor de multe, multe milioane de euro. Cine deţine informaţii în acest sens, ne poate scrie la [email protected]! (Adrian Nicolae)
 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la Survivor All Stars
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
Ultimul clip cu Corduneanu în viață! Ce a apărut pe pagina de TikTok a văduvei interlopului
Ultimul clip cu Corduneanu în viață! Ce a apărut pe pagina de TikTok a văduvei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele premiu câștigat în 2012
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu el: „Verdictul final...”
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Aceasta este cea mai veche companie din lume. Funcționează de aproape 1500 de ani
Aceasta este cea mai veche companie din lume. Funcționează de aproape 1500 de ani
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent
Decizie pentru utilizatorii TikTok din ROMÂNIA. Să facă asta este INTERZIS prin lege
Decizie pentru utilizatorii TikTok din ROMÂNIA. Să facă asta este INTERZIS prin lege
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la priveghi
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la...
BANCUL ZILEI | 9 din 10 bărbați mint. Ce face al 10-lea, de fapt?
BANCUL ZILEI | 9 din 10 bărbați mint. Ce face al 10-lea, de fapt?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui Sebi: ”Dumnezeu ne-a dat o mână de ajutor”
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
Cum i-a dat Anamaria Prodan peste nas lui Laurențiu Reghecampf. Cadou de peste 100.000€ pentru Sarah
Cum i-a dat Anamaria Prodan peste nas lui Laurențiu Reghecampf. Cadou de peste 100.000€ pentru...
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o...
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o pasăre care trăiește și în România
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o...