Intelectualii dreptei recunosc: Iohannis pierde alegerile!

Publicat: 14/11/2014 | 18:12
Intelectualii dreptei recunosc: Iohannis pierde alegerile!

O parte din intelectualii dreptei sunt de parere ca prezidentiabilul Klaus Iohannis va pierde turul 2 al algerilor, care vor avea loc pe 16 noiembrie si critica modul in care a fost organizata campania candidatului ACL.

 

„Ceea ce s-a intamplat cu voturile din Diaspora este o pata pe imaginea externa a Romaniei, dar nu va reusi sa il impinga pe Iohannis spre victorie”, a declarat pentru Bloomberg Adrian Moraru, analist IPP, extrem de apropiat de tabara PDL-Iohannis.

moraru

Adrian Papahagi face deja planuri post-infrangere, vorbind despre reasezarea scenei politice in anii 2015-2016 si aratand ca partidul cu cel mai mare viitor pentru zona dreptei este cel creat de Monica Macovei. Acesta are asteptari sumbre pentru PDL, pe care il considera „reformabil cu mari eforturi”, si numai daca va fi dominat de MRU – o sageata evidenta fata de actuala conducere si performantele sale in aceasta campanie.

papahagi

Sorin Cucerai, publicist si filosof, membru GDS, critica la randul sau modul cum a fost organizata campania candidatului Iohannis si se declara revoltat de insistenta cu care activistii taberei Iohannis au folosit impotriva lui Ponta acuza ca ar fi „comunist”: „Ce NU i se poate reproşa lui Ponta sau PSD-ului – dar i se reproşează frecvent – e că ar fi comunist/ bolşevic. Vă conjur ca, în măsura în care stăpâniţi termenii şi cunoaşteţi doctrinele politice şi economice ale partidelor comuniste, să îmi arătaţi o singură politică de-a lui Ponta sau de-a PSD-ului din 2000 încoace care ar putea fi taxată drept propriu-zis comunistă.”. Dupa dezbatrerea de la Realitatea TV, acesta postase pe Facebook mesajul: „La dracu, Iohannis e un dezastru”.

sorin

Teodor Baconschi se declara profund dezamagit de strategiile alese de echipa lui Iohannis, pe care le considera perdante: „Doamne, e chiar insuportabil de ridicol provincialismul în care ne scăldăm: scrisoarea politicoasă şi de rutină a dnei Merkel către dl Iohannis e privită ca element spectaculos, ”lovitură pe ultima sută de metri”, care ”poate schimba soarta alegerilor din România” ! etc”.

bacon

Sorin Ionita desfiinteaza „sondajul” cu marja de eroare foarte mare promovat de ACL, care sugereaza ca Iohannis si Ponta ar fi la egalitate: „Ce sens are sa faci un sondaj cu marja +/- 4.3% adica unul care permite diferenta intre candidati de 8.6%?”

Toader Paleologu a declarat pentru RFI ca „e prea tarziu” pentru candidatul ACL. Parlamentarul regretă că Iohannis „nu a spus mai multe. Putea să fie mult mai tranşant pe problema Roşia Montană (…). Şi pe alte subiecte putea să fie mai tranşant, inclusiv pe problema votului din străinătate. (…) Putea să fie mai tăios. Iohannis, ştim asta, nu-i un mare vorbitor”.

paleologu

 

Citește și...