Introducerea arbitrajului video, amânată de UEFA!

Autor: Cristian P
Publicat: 24/05/2018 | 09:36

Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Aleksander Ceferin, a declarat că sistemul de asistenţă video pentru arbitri (VAR) va fi utilizat în viitoarele competiţii ale forului continental doar când va dovedi că a devenit infailibil, relatează DPA.  (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar)

Tot mai multe voci susţin introducerea VAR în cupele europene, Liga Campionilor şi Europa League, dar Ceferin a declarat pentru revista Kicker că nici în sezonul 2018/2019 nu va fi utilizată această tehnologie, care a arătat anumite neclarităţi în Germania, Italia şi alte ţări care au adoptat-o. „Lumea nu înţelege pentru că nu se explică destul de precis. Liga Campionilor este topul topului de top. Nu putem veni aici cu o procedură de probă. Toate regulile trebuie să fie clare”, a declarat Ceferin.

Preşedintele UEFA s-a arătat convins că VAR va fi utilizat până la urmă în toate competiţiile europene, atât la nivel de cluburi, cât şi de echipe naţionale. UEFA nu a introdus în competiţiile sale nici tehnologia liniei porţii şi utilizează arbitri adiţionali în competiţiile sale.  (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar)

„Nu există niciun pas înapoi în privinţa utilizării sistemului video în fotbal. UEFA va introduce, de asemenea, sistemul VAR”, a precizat Ceferin.

Arbitrajul video (VAR) ar putea fi implementat şi în Liga I, începând din sezonul viitor. La sfârșitul anului trecut, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu a declarat că în cazul obţinerii finanţării necesare, sistemul VAR să fie introdus din ediția viitoare a Ligii I.

În acest sezon, arbitrajul video a fost folosit în Bundesliga şi în Serie A, iar din sezonul viitor va fi folosit şi în La Liga şi în Ligue 1.