Ministerul Transporturilor o cercetează pe ”Regina pensionarilor”!

Publicat: 26/04/2018 | 23:01

Dezvăluirile despre veniturile fabuloase din salarii, pensii și indemnizații realizate de fosta directoare de la ROMATSA Silvia Popeangă au provocat valuri în Ministerul Transporturilor. Instituția condusă de Lucian Șova a declanșat verificări după ancheta CANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România, iar un răspuns oficial este așteptat în cursul zilei de vineri. Fosta șefă din ROMATSA Silvia Popeangă a fost și este una dintre cele mai bine plătite salariate din țară și a ieșit la pensie cu venituri uriașe. „Regina pensionarilor” s-a considerat, însă, în continuare, aptă de muncă, așa că a ajuns în Ministerul Transporturilor, având un salariu impresionant. În urmă cu o lună, doamna Popeangă a mai primit o funcție, administrator provizoriu la CFR Călători!

Silvia Popeangă a fost director economic la ROMATSA, companie de interes național în subordinea Ministerului Transporturilor, până în anul 2015. Având pe mână finanțele companiei, primea anual aproape 437.000 de lei, adică undeva la 95.000 de euro, ținând cont de cursul de schimb din prezent!
La plecarea din fruntea ROMATSA, prin pensionare anticipată, Silvia Popeangă a câștigat 60 de salarii compensatorii, respectiv multe sute de mii de euro. Sursele noastre indică sume între 100.000 și 580.000 de euro.

(CITEȘTE ȘI: Cum a încasat ”Regina Pensionarilor” milioane de lei ca să iasă la pensie mai repede ! )

După pensionarea anticipată, Silvia Popeangă a ajuns înapoi la Ministerul Transporturilor (de care aparține, de altfel și ROMATSA), în funcția de consilier. La pensia de 49.000 de lei pe an (aproximativ 10.700 de euro) doamna Popeangă și-a adăugat și salariul ”modest” de bugetar, respectiv 38. 671 lei plus o indemnizație pentru calitatea de membru într-un consiliu de administrației al altei companii de stat, în valoare de 40.166 de lei. Adică, anual, doamnei Popeangă îi intră în conturi suma de 78.837 de lei, respectiv 17.138 de euro.

În plus, pe 5 martie 2018, ea a fost numită administrator provizoriu al CFR Călători, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii mandatului său până la șase luni, cu o indemnizație lunară brută de 3.550 de lei.

(VEZI ȘI: Cum trăiește femeia care ia peste 15.000 de euro pe lună de la stat!)

Ancheta Ministerului Transporturilor e „în lucru”

CANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România, a cerut oficial explicații Ministerului Transporturilor cu privire la sumele încasate de doamna Popeangă la pensionarea anticipată, precum și la modalitatea reîncadrării acesteia pe o altă funcție în aparatul ministerial. Oficiali ai Ministerului Transporturilor au precizat, joi, că solicitarea CANCAN.ro ”este în lucru” urmând a fi remis un răspuns oficial cel mai devreme în cursul zilei de vineri.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226) 

Citește și...