Ioan Niculae, patronul Interagro și al Astrei, a fost condamnat la închisoare cu executare!

Publicat: 01/11/2018 | 17:32
Ioan Niculae, patronul Interagro și al Astrei, a fost condamnat la închisoare cu executare!

Ioan Niculae, patronul grupului Interagro, dar și al clubului de fotbal Astra Giurgiu, a fost condamnat, joi, de Tribunalul Bucureşti la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare. El a fost acuzat de săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

În acelaşi dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al CJ Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influenţă.

De asemenea, Nicoleta Mariana Toncea (soţia lui Ioan Niculae, preşedinte Interagro la data faptelor) a fost condamnată la 3 ani închisoare pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani, iar Viorel Bărac (director general al Interagro) a primit 3 ani şi 6 luni închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, scrie stiripesurse.ro. (CITEȘTE ȘI: BREAKING NEWS! E UNUL DINTRE CEI MAI BOGAȚI ROMÂNI, DAR… BANCA SCOATE LA VÂNZARE FOSTA FABRICĂ DE ȚIGARETE A LUI IOAN NICULAE!)

Instanţa a mai dispus ca SC Interagro SA să plătească o amendă penală de 150.000 lei, iar SC Libarom Agri SRL o amendă penală de 250.000 lei, în cazul ultimei firme fiind dispusă şi dizolvarea judiciară.

S-a decis și confiscarea averii lui Niculae

Pe latură civilă, judecătorii au decis confiscarea de la Ioan Niculae, Viorel Bărac şi Nicoleta Toncea (actuală Niculae), precum şi de la societăţile Interagro SA, Intervitt SRL, Libarom Agri SRL şi SC Mike Trading&Investment, câte 3.543.833 lei. (CITEȘTE ȘI: AERONAVA DE LUX A LUI IOAN NICULAE, SCOASĂ LA VÂNZARE DE BANCA TRANSILVANIA PENTRU CĂ NU ŞI-A PUTUT PLĂTI DATORIILE)

Instanţa a instituit şi menţinut sechestrul, în vederea confiscării speciale şi a recuperării cheltuielilor judiciare, pe toate bunurile mobile şi imobile ale inculpaţilor, până la concurenţa sumei de 24.806.831 lei (câte 3.543.833 lei pentru fiecare inculpat persoană fizică şi juridică).

În plus, judecătorii au luat act că prejudiciul creat părţii civile ANAF, în suma de 11.438.169 lei, a fost recuperat prin compensare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.