Ipoteză șocantă lansată astăzi: Finala Eurovision România 2019 a fost aranjată?!

Publicat: 18/02/2019 | 12:03

Finala Eurovision România 2019 a declanșat un val de nemulțumiri după ce Ester Peony a obținut ”biletul” pentru Tel Aviv. Foarte multe vedete autohtone și-a exprimat, public, nemulțumirea, considerând nu numai că piesa interpretată de Ester nu merita să câștige, ci și că se poate vorbi despre o finală… aranjată.

Selecția Națională Eurovision a marcat o premieră în ceea ce privește modul în care au fost acordate punctele pentru fiecare piesă finalistă. Astfel, în ultimii ani, reprezentantul României la Eurovision a fost ales de public. Anul acesta, publicul a jucat rolul de „al șaptelea jurat”. Numai că acest lucru nu a fost pe placul fanilor, care au susținut că dacă sistemul de votare ar fi rămas ca în anii precedenți, Ester Peony nu ar fi câștigat.

Mai mult, există și voci care susțin că organizatorii ar fi avut tot interesul ca Ester să ajungă la Tel Aviv, astfel că s-a făcut totul pentru ca până și… sistemul de votare să țină cu ea.

Ester Alexandra Creţu, cunoscută profesional ca Ester Peony, este cântăreaţă şi compozitoare. Pasiunea ei pentru muzică a apărut încă din copilărie, pe când locuia cu familia în Montreal, Canada. În 2014, Ester s-a făcut remarcată în mediul online prin înregistrarea unor cover-uri în stil propriu, fapt care i-a adus aprecierea internauţilor, dar şi piatra de temelie către semnarea unui contract cu o casă de discuri din România.

Citește și: REACȚII ULUITOARE PE PAGINA DE SOCIALIZARE A CÂȘTIGĂTOAREI EUROVISION, ESTER PEONY: ”DOAMNE FEREȘTE!” VIDEO

Semnificația numelui Ester

 – Origine: Ebraic
 – Traducere: Este posibil ca sensul sau să fie de ”stea” în persana. Sau poate fi derivat din numele zeiței Ishtar.
 – Numele apare in Vechiul Testament, ca soție a regelui Persiei, cea care i-a salvat pe evrei de la exterminare.

În 2018, Ester Peony lansează primul EP, „Dig It“, unde Ester se numără printre principalii compozitori. Împreună cu Alexandru Şerbu şi Ioana Victoria Badea, ea a compus şi piesa „On a Sunday“, care se va auzi pe scena Eurovision 2019. În prezent, Ester lucrează la primul ei album care va fi lansat în 2019.

Ester Peony, în culmea fericirii artistice

Citește și: SCANDAL LA EUROVISION ROMÂNIA 2019. MIRELA VAIDA, ACUZAȚII DURE LA ADRESA TVR

Cum s-a votat

Finala Eurovision România 2019 a avut un juriu format, în majoritate covârșitoare, din străini: Tali Eshkoli, Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest, laureata a ediției din 2013, Deban Aderemi și William Lee Adams, jurnaliști și influenceri consacrați în fenomenul ESC, Alex Calancea, artist din Republica Moldova.

Un singur român a fost în juriu: Șerban Cazan, Head of Production HaHaHa Production. Membrii juriului au acordat puncte de la 0 la 8, apoi 10 și 12 puncte. Publicul, anul acesta al șaptelea jurat, a putut vota, iar numărul de voturi s-a transformat în puncte.

Membrii juriului au acordat puncte de la 0 la 8, apoi 10 și 12 puncte. Publicul, anul acesta al șaptelea jurat, a putut vota, iar numărul de voturi s-a transformat în puncte. Când au fost anunțate punctele primite în urma votului publicului, câștigătoarea era deja sigură. Ester Peony a primit 3 puncte de la public și a acumulat 65 de puncte, clasându-se pe prima poziție. Preferata publicului, Laura Bretan, a adunat la final 60 de puncte și s-a clasat pe locul 2.

Noul sistem a nemulțumit telespectatorii, care imediat după finala Selecției Naționale au luat cu asalt pagina de Facebook Eurovision România 2019, reclamând faptul că părerea publicului nu a contat deloc în alegerea reprezentantului României la Eurovision.

Citește și: IMAGINI INTIME CU ESTER PEONY, CÂȘTIGĂTOAREA EUROVISION ROMÂNIA 2019, FĂCUTE PUBLICE

Mesaje acide la adresa organizatorilor: ”Nu românii ar trebui să hotărască cine să îi reprezinte?”

” – Așa se întâmplă când oferi o putere mult prea mare la 6 oameni! 6 oameni au distrus șansa României la Top5!  Conform regulamentului din anii trecuți, LAURA BRETAN este câștigătoarea!

– Nu mi se pare normal Au hotărât niște străini în locul nostru! România a votat LauraBretan!

– Ponderea publicului trebuia să fie 50%, nu 15%. Dovadă din nou că suntem o colonie

 – Rușinos, de ce ați mai pus publicul să plătească sms-uri când votul lor conta doar vreo 10%?

 – Am trimis mesaje și am votat degeaba. Părerea noastră nu a contat deloc. Au ales străinii piesa care să ne reprezinte

 – Păi și stați așa, votul publicului a contat practic 15%? Adică 6 inși „random” au decis câștigătorul?

 – Adică majoritatea au votat Laura Bretan dar s-a calificat Ester Peony? Ce glumă de concurs De ce nu decide numai publicul? Câștigătorul nu reprezintă un juriu care nu știe ce face, reprezintă un întreg popor.

 – Atât de puțin contează părerea românilor? Nu românii ar trebui să hotărască cine să îi reprezinte?

 – Dacă semergea după principiul 50 la 50, cert că Laura castiga!

 – Total dezamăgit de votul juriului străin!

 – De ce nuse acordă punctele cum se acordăla Eurovision? Da înțeleg juriul dă 12 puncte dar publicului trebuie acordat mai multe puncte”, au fost unele dintre mesajele lăsate de cei nemulțumiți.

Citește și: CINE ESTE ESTER PEONY, CÂȘTIGĂTOAREA FINALEI NAȚIONALE EUROVISION 2019, ȘI CARE E NUMELE EI ADEVĂRAT VIDEO

Citește și...