Din ce în ce mai mulți români fac tot posibilul pentru a pune pe masa de Crăciun o bucată de carne de porc proaspătă, motiv pentru care ajung să plătească un preț destul de pare pentru asta. Iată câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru a cumpăra un porc întreg înainte de sărbătorile de iarnă.
În ultimele luni, prețurile au crescut din ce în ce mai mult, motiv pentru care românii fac tot posibilul pentru a obține cea mai bună ofertă pentru masa de sărbători. Carnea de porc este la mare căutare în acest moment, iar crescătorii încearcă să onoreze fiecare comandă pe care o primesc.
Recent, un român a făcut câteva mărturisiri cu privire la suma pe care o va scoate din buzunar în curând pentru a-și achiziționa un porc întreg înainte de Crăciun. Acesta susține că l-a ales deja și este conștient de faptul că va avea mult de muncă, dar în cele din urmă merită.
„Am ales un porc de 200 de kilograme, să rămân și eu cu ceva carne pentru toate preparatele de Crăciun. Soția mea face și cârnați și tobă, caltaboș, piftie, am să pun și slănina, fiartă în prealabil în zeamă de varză, la afumat. Așa că am nevoie de toate componentele porcului, inclusiv căpățâna”, a spus bărbatul, potrivit Adevărul.
CITEȘTE ȘI: Amenzi usturătoare pentru cei care taie porcul de Crăciun. Ce reguli trebuie să respecte românii
Potrivit declarațiilor făcute de bărbat, acesta ar scoate din buzunar 15 lei pe kilogram, pentru un porc viu. La un calcul rapid, asta înseamnă că românul va scoate din buzunar 3.000 de lei. Dacă ne gândim și la faptul că un porc pierde după tăiere în jur de 25-28% din greutatea inițială, acesta va rămâne cu 144 de kilograme de porc, ceea ce înseamnă că, în cele din urmă, românul va plăti, de fapt, 21 de lei pentru un kilogram de carne proaspătă.