Își poate opri Leeds căderea liberă?

Autor: Sabin P.
Publicat: 11/02/2020 | 11:43
Își poate opri Leeds căderea liberă?

Leeds United este în cădere liberă în Championship și va încerca să își oprească spirala negativă în această seară pe terenul lui Brentford, unde nu a mai câștigat din 1950. 

La fel ca și în stagiunea precedentă, echipa lui Marcelo Bielsa a început lansat campania de promovare în Premier League, dar acum dă semne de sufocare, după ce a pierdut patru din ultimele cinci meciuri din liga secundă. Leeds tocmai a pierdut în weekend cu Nottingham Forest și se află pe locul secund, direct promovabil, la patru puncte în urma liderului West Bromwich Albion, dar la egalitate cu Fulham, gruparea de pe poziția a treia, care duce în playoff.

Asta după ce la jumătatea lui decembrie, avea un avans de 11 puncte față de locul al treilea. Însă, o serie de zece meciuri în care a obținut doar două victorii a adus clubul de pe Elland Road într-o mini-criză. Marcelo Bielsa și-a asumat întreaga răspundere pentru această scădere a formei, declarând că jucătorii săi dau totul pe teren și că Leeds are toate resursele să învingă orice adversar din Championship.

Managerul argentinian trebuie să găsească rapid soluții la rezolvarea acestei probleme pentru a evita dezamăgirea din sezonul anterior, când Leeds a ratat promovarea, fiind eliminată în playoff. Dar clubul din Yorkshire este fără victorie la Londra în ultimele sale șase jocuri, în care a pierdut de patru ori.

Mai mult, Leeds United nu s-a mai impus pe terenul lui Brentford, echipă clasată pe locul cinci, la doar două puncte distanță, de nouă meciuri, ultimul său triumf fiind consemnat tocmai în urmă cu aproape 70 de ani.

Citește și...