Acasă » Știri » Știri externe » Istoria Apocalipsei! În ultimii 100 de ani, trebuia s-o patim de 13 ori! Oare ce se va intampla vineri?

Istoria Apocalipsei! În ultimii 100 de ani, trebuia s-o patim de 13 ori! Oare ce se va intampla vineri?

De: Cancan 19/12/2012 | 20:41
Istoria Apocalipsei! În ultimii 100 de ani, trebuia s-o patim de 13 ori! Oare ce se va intampla vineri?

De 2000 de ani, oamenii aşteaptă Sârşitul Lumii prezis de Ioan Teologul, în capitolul Apocalipsa. De atunci s-au scris mii de pagini despre acest eveniment fatidic şi s-au făcut tot atât de multe presupuneri.

Apocalipsa scrisă de Ioan este o carte profetică, are o limbă şi un stil deosebit, care trebuie avute în vedere pentru aflarea sensului ei just. A fost scrisă făcând apel la simbol, metaforă, parabolă şi alegorie. Unele din acestea sunt explicate de autor, altele nu.

apocalipsa

Simbolismul cifrelor şi numerelor este foarte mare: numărul Unu evocă unitatea Fiinţei divine; cifra doi înseamnă cele două firi ale Mântuitorului; trei persoanele Sfintei Treimi; patru-cele patru puncte cardinale; şapte-zilele săptămânii dar mai simbolizează şi desăvârşirea; şase înseamnă imperfectul; 666 înseamnă maximum de răutate; trei şi jumătate semnifică o durată scurtă; o sută – o cantitate nu prea mare; o mie- o mulţime nesfârşită, o durată nelimitată, 12 aminteşte de cele 12 seminţii ale lui Israel, cei 12 apostoli ai neamului omenesc. În apocalipsa adversarii Bisericii sunt arătaţi prin animale sălbatice, monştri marini sau pământeşti; instituţiile anticreştine prin mădularele acestor fiare.
 

Toate aceste simboluri au fost interpretate şi reinterpretate de-a lungul timpului de oameni însemnaţi sau nu, care şi-au dorit să stabilească data exactă când Iisus va veni din nou pe Pământ, adică data exactă a Apocalipsei.
 

Numai în ultimii o sută de ani, Sfârşitul Lumii a fost prezis de cel puţin 13 ori, în mod „official.

1910 – Cometa Halley şi Apocalisa

Pe 18 mai 1910, omenirea a fost înspăimântată şi a crezut că vine Sfârşitul Lumii. Trecerea Cometa Halley foarte aproape de Pământ a produs mare panică, iar aici un rol important l-a jucat şi mass-media.

Cu toate că această cometă fusese de multe ori vizibilă, fără să se fi declarat vreun periocol, pe 18 mai 1910 a fost considerată o adevărată ameninţare mortală pentru oameni din cauza gazelor otrăvitoare provenite din coada.


1914 – Sfârşitul lumii după Martorilor lui Iehova

Martorii lui Iehova au calculat şi ei data la care se va sfârşi lumea. Chiar de mai multe ori. Charles Taze Russell, care a pus bazele revistei Watch Tower, a estimat că Mântuitorul Iisus Hristos va ajunge pe pământ în 1914, dată care a coincis cu cea a izbucnirii primului război mondial

Acesta s-a bazat, ca şi alţi profeţi, pe datele din Cartea lui Daniel. Cum Sfârşitul s-a lăsat aşteptat, sensul predicţiei a fost schimbat, iar Iisus Hristos a fost declarat invizibil. Alţi ani în care aceasta sectă a prezis sfârşitul lumii sunt: 1914, 1915, 1918, 1920, 1925, 1941, 1975, 1994, etc.


17 decembrie 1919 – Siuncideri, de frica Apocalipsei

Meteorologul Albert Porta a prezis că la 17 decembrie 1919 o conjuncţie de şase planete ar putea “provoca un curent magnetic, care va străpunge soarele, iar din cauza explozii mare de flacări şi de gaze în cele din urma va înghiţi Pamântul.” Predicţia a condus la acte de violenţă şi câteva sinucideri.

21 decembrie 1954 – sora geamănă a Apocalipsei din 2012

Profeţiile au venit din SUA. Extratereştrii ar fi trebuit să vină să ne ducă pe o altă planeta. Totul s-a dovedit o mare farsă, în schimb. În loc să vină extratereştii au venit doi adolescenţi care şi-au bătut joc de cei care îi aşteptau. S-a spus că Sfârşitul a fost amânat datorită rugăciunilor, va veni la o altă data sau nu era vorba de sfârşitul lumii fizice, ci de sfârşitul celei spirituale.


1969 – Apocalisa criminalului Manson

Charles Manson a crezut că tensiunile rasiale din SUA ar conduce la o confruntare apocaliptică, după care trupa lui de criminali “Manson Family“ va conduce lumea. Când nu s-a întâmplat nimic, acesta a început să ucidă oameni. Manson este închis pe viaţă pentru crime.


1980 – Apocalipsa Politică

Un evanghelist din SUA, Hal Lindsey, a crezut că Uniunea Eupropeană, pe care el a numit-o Statele Unite ale Europei conduse de Anticrist, va deveni duşmaul SUA şi a celorlate state şi de aici va pleca războiul final. El a reuşit să stabilească şi o dată pentru sfârşitul lumii şi a crezut că o luptă finală dintre bine şi rău este iminentă.


10 martie 1982 – Efectul Jupiter

Doi astrofizicieni, John Gribben si Stephen Plagemann, au inventat în 1974 termenul de “Efectul Jupiter”. Ei spuneau că efectul este vorba despre alinierea tuturor cele nouă planete pe 10 martie 1982. Sub acest aspect, ar fi trebuit să se creeze o atractie gravitaţională care ar provoca o creştere uriaşă a petelor solare, a razelor soarelui şi / sau a cutremurelor.
Oamenii au luat această teorie ca un care sigur se va adeveri şi au crezut că vine Apocalipsa. Sfârşitul lumii n-a venit, însă, singura consecinţă a acestui eveniment a fost o creştere a mareei cu 0.04 milimetri peste limitele normale.

11-13 Septembrie 1988

În acest an, un fost inginer N.A.S.A., Edgar Whisenant, a scris cartea “88 motive pentru care ar putea fi Apocalipsa în 1988″, care a fost vândută în 4,5 milioane de exemplare.

1993 – Apocalipsa oprită de FBI

Peste 100 de persoane, în frunte cu liderul lor, David Koresh, s-au baricadat în sediul Adventiştilor Davidieni o ferma în Waco, Texas, în asteptarea sfârşitului lumii. Ferma respectivă a fost înconjurată de FBI, iar după a 51-a zi de asediu, 76 din cei aflaţi în interior, inclusiv Koresh au murit într-un incendiu.
 

Martie 1997 – Anul sinuciderilor

Cometa Hale-Bopp sau Marea Cometă din 1997, a fost probabil cea mai observată cometă a secolului al XX-lea şi una dintre cele mai strălucitoare din ultimele decenii. A putut fi observată cu ochiul liber pentru o perioadă record de 18 luni, de două ori mai mult decât Marea cometă din 1811. Pentru mulţi însă a fost un semn că vine Apocalipsa. Un astronom amator a observat un obiect companion ce urmărea cometa. Membrii cultului Heaven’s Gate au crezut ca acest obiect ar fi o nava spaţială care vine să îi ridice. Singura modalitate de a supravieţui sfârşitului lumii a fost în viziunea lor, sinuciderea în masă, pentru ca sufletele lor să călătorească în spatele cometei în nava spaţială. Cadavrele celor 38 de adepţii s-au găsit într-o casa în California pe 26 martie.


Anul 2000 – Trecerea în noul mileniu

Zeci de culte creştine au susţinut că trecerea în noul mileniu ar coincide cu cea de a doua venire a lui Hristos, respectiv Apocalipsa. De altfel, până şi celebrul Nostradamus calculase că sfârsitul timpului începe undeva în 1999 în iulie.

Un “mare rege al terorii” trebuia să coboare din cer. Când nu a venit cu adevarat profeţiile apocaliptice au început răspândirea de zvonuri cu adevarat apocaliptice – şi anume că sonda spaţială Cassini urmează să se prăbuşească pe Pământ. Sonda Cassini era umplută cu combustibil radioactiv.

Totodată, anul 1999 a fost interpretat ca fiind un an cu adevărat fatidic. Şi asta pentru că este forma din cifrele „1” şi „999”. Cifra „1” reprezintă numărul Divinităţii, iar cifrele „999” întoarse devin „666” numărul Diavolului.


Anul 2008 – Apocalipsa de la Geneva

10 septembrie 2008 – Pornirea acceleratorului gravitaţional de la Geneva a generat temeri că va sfârşitul lumii va fi declanşat de o gaura neagra care va înghiţi pământul. Iniţial, un om de ştiinţă german a reclamat la CEDO centrul de la Geneva, susţinând că ciocnirea particulelor ar putea crea o gaură neagră care ar înghiţi planeta. Ziua fatidică a fost aşteptată de o lume întreagă dar nu s-a întâmplat nimic.


21 mai 2011 – Sfârşitul lumii lui Harold Camping

Cu câteva săptămâni înainte de 21 mai 2011, pastorul american Harold Camping anunţa populaţia că vine sfârşitul lumii. Cu toate că începuseră să apară predicţii referitoare la sfârşitul lumii din 21 decembrie 2012, bazat pe interpretarea Calendarului Maiaşi. Pastorul predica prin intermediul postului său de radio Apocalipsa care va avea loc pe 21 mai 2011.

Cu toţii am văzut unele afişe şi în Bucureşti cu acest mesaj. Dar, aşa cum istoria ne-a învăţat, nu s-a petrecut nimic. Pastrorul american Harold Camping a fost de negăsit în acea perioadă. Ulterior el a apărut şi a dat o altă dată, cea de 21 octombrie 2011. La fel ca şi prima oară, pastorul era convins că atunci va veni Apolipsa, dar nu a venit nici atunci.


21 decembrie 2012 – Calendarul Maiaşi

Maya este o etnie indigenă din America Centrală, care a avut o civilizaţie veche şi un imperiu în perioada precolumbiană. În perioada de înflorire a imperiului s-a dezvoltat o cultură impresionantă. Cultura Maya şi limba maya fiind atestată prin o serie de descoperiri arheologice. Legănul acestei culturi a fost situat între podişul statului federal Chiapas din sudul Mexicului şi Guatemala precum şi depresiunea din peninsula Yucatan, departamentul El Petén şi Belize.

Centrul cultural al regiunii se mută cu timpul din zonele înalte, spre depresiunile situate în nordul Yucatanului. Cultura maya este renumită mai ales pentru cunoştinţele lor avansate în domeniul matematicii, şi calendarului lor precis precum şi prin scrisul maya, care între timp a fost descifrat ca fiind un scris bazat pe figuri simbolice.

Conform apologeţilor milenarişti şi a căutătorilor de senzaţional cu orice preţ, vineri, 21 decembrie, data la care se sfârşeşte calendarul maiaş, este data Apocalipsei.

Această zi a fost intens mediatizată şi o lume întreagă cu sufletul la gură să vadă dacă peste 2 zile va veni Sfârşitul Lumii sau nu.

Diverse teorii au fost dezvoltate. Fie că Pământul va trece într-o altă dimensiune sau că Sistemul Solar traversează o barieră de energie pură, ceea ce va duce la o transformare uriaţă a vieţii pe care o ştim. Se presupune că nu vom mai exista ca materie, ci doar ca energie. În plus, nu toţi vom supravieţui acestei energii pure, ci doar cei care au sufletul cura. O altă teorie susţine că de fapt vor veni extratereştrii şi ne vor salva de un cataclism.

Viorela Precupaş

 

 

Tags:
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la Survivor All Stars
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de euro a lui Țiriac! A aşteptat 5 ani să o primească
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Adela Popescu vrea să plece definitiv din București! Cum este, de fapt, relația dintre ea și Radu Vâlcan: „Eu eram disperată, distrusă”
Adela Popescu vrea să plece definitiv din București! Cum este, de fapt, relația dintre ea...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Țara în care s-a deschis un supermarket low-cost: “Toată lumea e binevenită aici”
Țara în care s-a deschis un supermarket low-cost: “Toată lumea e binevenită aici”
Horoscop Camelia Pătrășcanu. Ultimele zile de Mercur retrograd, complicate pentru două zodii!
Horoscop Camelia Pătrășcanu. Ultimele zile de Mercur retrograd, complicate pentru două zodii!
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
Predicția ciudată făcută de Nostradamus despre ABDICAREA Regelui Charles. Își încheie sau nu domnia în 2024?
Predicția ciudată făcută de Nostradamus despre ABDICAREA Regelui Charles. Își încheie sau nu domnia în...
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie:
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
Alex Dobrescu a uitat de fosta soție. Bărbatul are o nouă iubită: „Am trecut de la pensia lui Cioran la alocația actualei”
Alex Dobrescu a uitat de fosta soție. Bărbatul are o nouă iubită: „Am trecut de...
Castelul din România care a renăscut din ruine. A fost reabilitat și acum e gata să primească turiști
Castelul din România care a renăscut din ruine. A fost reabilitat și acum e gata...
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent