Home » Stiri » Stiri externe » Istoria Apocalipsei! În ultimii 100 de ani, trebuia s-o patim de 13 ori! Oare ce se va intampla vineri?

Istoria Apocalipsei! În ultimii 100 de ani, trebuia s-o patim de 13 ori! Oare ce se va intampla vineri?

De: Cancan 19/12/2012 | 20:41
Istoria Apocalipsei! În ultimii 100 de ani, trebuia s-o patim de 13 ori! Oare ce se va intampla vineri?

De 2000 de ani, oamenii aşteaptă Sârşitul Lumii prezis de Ioan Teologul, în capitolul Apocalipsa. De atunci s-au scris mii de pagini despre acest eveniment fatidic şi s-au făcut tot atât de multe presupuneri.

Apocalipsa scrisă de Ioan este o carte profetică, are o limbă şi un stil deosebit, care trebuie avute în vedere pentru aflarea sensului ei just. A fost scrisă făcând apel la simbol, metaforă, parabolă şi alegorie. Unele din acestea sunt explicate de autor, altele nu.

apocalipsa

Simbolismul cifrelor şi numerelor este foarte mare: numărul Unu evocă unitatea Fiinţei divine; cifra doi înseamnă cele două firi ale Mântuitorului; trei persoanele Sfintei Treimi; patru-cele patru puncte cardinale; şapte-zilele săptămânii dar mai simbolizează şi desăvârşirea; şase înseamnă imperfectul; 666 înseamnă maximum de răutate; trei şi jumătate semnifică o durată scurtă; o sută – o cantitate nu prea mare; o mie- o mulţime nesfârşită, o durată nelimitată, 12 aminteşte de cele 12 seminţii ale lui Israel, cei 12 apostoli ai neamului omenesc. În apocalipsa adversarii Bisericii sunt arătaţi prin animale sălbatice, monştri marini sau pământeşti; instituţiile anticreştine prin mădularele acestor fiare.
 

Toate aceste simboluri au fost interpretate şi reinterpretate de-a lungul timpului de oameni însemnaţi sau nu, care şi-au dorit să stabilească data exactă când Iisus va veni din nou pe Pământ, adică data exactă a Apocalipsei.
 

Numai în ultimii o sută de ani, Sfârşitul Lumii a fost prezis de cel puţin 13 ori, în mod „official.

1910 – Cometa Halley şi Apocalisa

Pe 18 mai 1910, omenirea a fost înspăimântată şi a crezut că vine Sfârşitul Lumii. Trecerea Cometa Halley foarte aproape de Pământ a produs mare panică, iar aici un rol important l-a jucat şi mass-media.

Cu toate că această cometă fusese de multe ori vizibilă, fără să se fi declarat vreun periocol, pe 18 mai 1910 a fost considerată o adevărată ameninţare mortală pentru oameni din cauza gazelor otrăvitoare provenite din coada.


1914 – Sfârşitul lumii după Martorilor lui Iehova

Martorii lui Iehova au calculat şi ei data la care se va sfârşi lumea. Chiar de mai multe ori. Charles Taze Russell, care a pus bazele revistei Watch Tower, a estimat că Mântuitorul Iisus Hristos va ajunge pe pământ în 1914, dată care a coincis cu cea a izbucnirii primului război mondial

Acesta s-a bazat, ca şi alţi profeţi, pe datele din Cartea lui Daniel. Cum Sfârşitul s-a lăsat aşteptat, sensul predicţiei a fost schimbat, iar Iisus Hristos a fost declarat invizibil. Alţi ani în care aceasta sectă a prezis sfârşitul lumii sunt: 1914, 1915, 1918, 1920, 1925, 1941, 1975, 1994, etc.


17 decembrie 1919 – Siuncideri, de frica Apocalipsei

Meteorologul Albert Porta a prezis că la 17 decembrie 1919 o conjuncţie de şase planete ar putea “provoca un curent magnetic, care va străpunge soarele, iar din cauza explozii mare de flacări şi de gaze în cele din urma va înghiţi Pamântul.” Predicţia a condus la acte de violenţă şi câteva sinucideri.

21 decembrie 1954 – sora geamănă a Apocalipsei din 2012

Profeţiile au venit din SUA. Extratereştrii ar fi trebuit să vină să ne ducă pe o altă planeta. Totul s-a dovedit o mare farsă, în schimb. În loc să vină extratereştii au venit doi adolescenţi care şi-au bătut joc de cei care îi aşteptau. S-a spus că Sfârşitul a fost amânat datorită rugăciunilor, va veni la o altă data sau nu era vorba de sfârşitul lumii fizice, ci de sfârşitul celei spirituale.


1969 – Apocalisa criminalului Manson

Charles Manson a crezut că tensiunile rasiale din SUA ar conduce la o confruntare apocaliptică, după care trupa lui de criminali “Manson Family“ va conduce lumea. Când nu s-a întâmplat nimic, acesta a început să ucidă oameni. Manson este închis pe viaţă pentru crime.


1980 – Apocalipsa Politică

Un evanghelist din SUA, Hal Lindsey, a crezut că Uniunea Eupropeană, pe care el a numit-o Statele Unite ale Europei conduse de Anticrist, va deveni duşmaul SUA şi a celorlate state şi de aici va pleca războiul final. El a reuşit să stabilească şi o dată pentru sfârşitul lumii şi a crezut că o luptă finală dintre bine şi rău este iminentă.


10 martie 1982 – Efectul Jupiter

Doi astrofizicieni, John Gribben si Stephen Plagemann, au inventat în 1974 termenul de “Efectul Jupiter”. Ei spuneau că efectul este vorba despre alinierea tuturor cele nouă planete pe 10 martie 1982. Sub acest aspect, ar fi trebuit să se creeze o atractie gravitaţională care ar provoca o creştere uriaşă a petelor solare, a razelor soarelui şi / sau a cutremurelor.
Oamenii au luat această teorie ca un care sigur se va adeveri şi au crezut că vine Apocalipsa. Sfârşitul lumii n-a venit, însă, singura consecinţă a acestui eveniment a fost o creştere a mareei cu 0.04 milimetri peste limitele normale.

11-13 Septembrie 1988

În acest an, un fost inginer N.A.S.A., Edgar Whisenant, a scris cartea “88 motive pentru care ar putea fi Apocalipsa în 1988″, care a fost vândută în 4,5 milioane de exemplare.

1993 – Apocalipsa oprită de FBI

Peste 100 de persoane, în frunte cu liderul lor, David Koresh, s-au baricadat în sediul Adventiştilor Davidieni o ferma în Waco, Texas, în asteptarea sfârşitului lumii. Ferma respectivă a fost înconjurată de FBI, iar după a 51-a zi de asediu, 76 din cei aflaţi în interior, inclusiv Koresh au murit într-un incendiu.
 

Martie 1997 – Anul sinuciderilor

Cometa Hale-Bopp sau Marea Cometă din 1997, a fost probabil cea mai observată cometă a secolului al XX-lea şi una dintre cele mai strălucitoare din ultimele decenii. A putut fi observată cu ochiul liber pentru o perioadă record de 18 luni, de două ori mai mult decât Marea cometă din 1811. Pentru mulţi însă a fost un semn că vine Apocalipsa. Un astronom amator a observat un obiect companion ce urmărea cometa. Membrii cultului Heaven’s Gate au crezut ca acest obiect ar fi o nava spaţială care vine să îi ridice. Singura modalitate de a supravieţui sfârşitului lumii a fost în viziunea lor, sinuciderea în masă, pentru ca sufletele lor să călătorească în spatele cometei în nava spaţială. Cadavrele celor 38 de adepţii s-au găsit într-o casa în California pe 26 martie.


Anul 2000 – Trecerea în noul mileniu

Zeci de culte creştine au susţinut că trecerea în noul mileniu ar coincide cu cea de a doua venire a lui Hristos, respectiv Apocalipsa. De altfel, până şi celebrul Nostradamus calculase că sfârsitul timpului începe undeva în 1999 în iulie.

Un “mare rege al terorii” trebuia să coboare din cer. Când nu a venit cu adevarat profeţiile apocaliptice au început răspândirea de zvonuri cu adevarat apocaliptice – şi anume că sonda spaţială Cassini urmează să se prăbuşească pe Pământ. Sonda Cassini era umplută cu combustibil radioactiv.

Totodată, anul 1999 a fost interpretat ca fiind un an cu adevărat fatidic. Şi asta pentru că este forma din cifrele „1” şi „999”. Cifra „1” reprezintă numărul Divinităţii, iar cifrele „999” întoarse devin „666” numărul Diavolului.


Anul 2008 – Apocalipsa de la Geneva

10 septembrie 2008 – Pornirea acceleratorului gravitaţional de la Geneva a generat temeri că va sfârşitul lumii va fi declanşat de o gaura neagra care va înghiţi pământul. Iniţial, un om de ştiinţă german a reclamat la CEDO centrul de la Geneva, susţinând că ciocnirea particulelor ar putea crea o gaură neagră care ar înghiţi planeta. Ziua fatidică a fost aşteptată de o lume întreagă dar nu s-a întâmplat nimic.


21 mai 2011 – Sfârşitul lumii lui Harold Camping

Cu câteva săptămâni înainte de 21 mai 2011, pastorul american Harold Camping anunţa populaţia că vine sfârşitul lumii. Cu toate că începuseră să apară predicţii referitoare la sfârşitul lumii din 21 decembrie 2012, bazat pe interpretarea Calendarului Maiaşi. Pastorul predica prin intermediul postului său de radio Apocalipsa care va avea loc pe 21 mai 2011.

Cu toţii am văzut unele afişe şi în Bucureşti cu acest mesaj. Dar, aşa cum istoria ne-a învăţat, nu s-a petrecut nimic. Pastrorul american Harold Camping a fost de negăsit în acea perioadă. Ulterior el a apărut şi a dat o altă dată, cea de 21 octombrie 2011. La fel ca şi prima oară, pastorul era convins că atunci va veni Apolipsa, dar nu a venit nici atunci.


21 decembrie 2012 – Calendarul Maiaşi

Maya este o etnie indigenă din America Centrală, care a avut o civilizaţie veche şi un imperiu în perioada precolumbiană. În perioada de înflorire a imperiului s-a dezvoltat o cultură impresionantă. Cultura Maya şi limba maya fiind atestată prin o serie de descoperiri arheologice. Legănul acestei culturi a fost situat între podişul statului federal Chiapas din sudul Mexicului şi Guatemala precum şi depresiunea din peninsula Yucatan, departamentul El Petén şi Belize.

Centrul cultural al regiunii se mută cu timpul din zonele înalte, spre depresiunile situate în nordul Yucatanului. Cultura maya este renumită mai ales pentru cunoştinţele lor avansate în domeniul matematicii, şi calendarului lor precis precum şi prin scrisul maya, care între timp a fost descifrat ca fiind un scris bazat pe figuri simbolice.

Conform apologeţilor milenarişti şi a căutătorilor de senzaţional cu orice preţ, vineri, 21 decembrie, data la care se sfârşeşte calendarul maiaş, este data Apocalipsei.

Această zi a fost intens mediatizată şi o lume întreagă cu sufletul la gură să vadă dacă peste 2 zile va veni Sfârşitul Lumii sau nu.

Diverse teorii au fost dezvoltate. Fie că Pământul va trece într-o altă dimensiune sau că Sistemul Solar traversează o barieră de energie pură, ceea ce va duce la o transformare uriaţă a vieţii pe care o ştim. Se presupune că nu vom mai exista ca materie, ci doar ca energie. În plus, nu toţi vom supravieţui acestei energii pure, ci doar cei care au sufletul cura. O altă teorie susţine că de fapt vor veni extratereştrii şi ne vor salva de un cataclism.

Viorela Precupaş

 

 

Tags:
Parteneri
Incredibil! Câți lei a primit acest bărbat fără un picior de la Gigi Becali:
Incredibil! Câți lei a primit acest bărbat fără un picior de la Gigi Becali:
Surpriză mare în audiențele TV din România. Ce s-a întâmplat cu emisiunea La Măruță de la Pro TV, în ziua în care prezentatorul a lipsit
Surpriză mare în audiențele TV din România. Ce s-a întâmplat cu emisiunea La Măruță de...
Anamaria Prodan, mesaj HALUCINANT! Ce a transmis după ce Reghe a implorat-o să nu mai...
Anamaria Prodan, mesaj HALUCINANT! Ce a transmis după ce Reghe a implorat-o să nu mai...
FOTO. Imagini incendiare cu fosta soție a lui Marian Drăgulescu! Larisa s-a dezbrăcat în lanul de rapiță
FOTO. Imagini incendiare cu fosta soție a lui Marian Drăgulescu! Larisa s-a dezbrăcat în lanul...
VIDEO | Moment ULUITOR în direct. Vedeta TV n-a realizat că nu poartă lenjerie intimă
VIDEO | Moment ULUITOR în direct. Vedeta TV n-a realizat că nu poartă lenjerie intimă
Ce se întâmplă dacă iei antiinflamatoare prea des. Ai putea ajunge să ai nevoie de transplant
Ce se întâmplă dacă iei antiinflamatoare prea des. Ai putea ajunge să ai nevoie de...
Reghe a plănuit divorțul de Anamaria Prodan! Cearta cu Gigi Becali a umplut paharul
Reghe a plănuit divorțul de Anamaria Prodan! Cearta cu Gigi Becali a umplut paharul
BOMBĂ! Alexia Eram și Mario, la un pas de DESPĂRȚIRE! Fiica Andreei Esca a confirmat
BOMBĂ! Alexia Eram și Mario, la un pas de DESPĂRȚIRE! Fiica Andreei Esca a confirmat
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat, chiar și cu el în pântec” Groaznic ce i-a FĂCUT și lui David:
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat,...
Kate Middleton, surprinsă de ploaie într-o rochie deschisă la culoare. Cum arată ducesa
Kate Middleton, surprinsă de ploaie într-o rochie deschisă la culoare. Cum arată ducesa
'Eram VIRGINĂ, a început să mă mângâie dezbrăcată și să mă...' Mărturii de coșmar! Andreea a ajuns pe mâna traficanților de carne vie
'Eram VIRGINĂ, a început să mă mângâie dezbrăcată și să mă...' Mărturii de coșmar! Andreea...
Veste bombă pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Anunțul cutremurător venit chiar acum. Trebuie să știe
Veste bombă pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Anunțul cutremurător venit chiar acum. Trebuie să...
DRAMĂ fără MARGINI în lumea filmului. Are cancer în stadiul 4. „Probabil că mă va ucide”
DRAMĂ fără MARGINI în lumea filmului. Are cancer în stadiul 4. „Probabil că mă va...
Pavel Bartoș pleacă la altă emisiune! Ce va prezenta acum, gata cu Românii au talent!
Pavel Bartoș pleacă la altă emisiune! Ce va prezenta acum, gata cu Românii au talent!
Evaluare Națională 2021. Rezolvarea subiectelor la Limba română, live video, marți, pe observatornews.ro
Evaluare Națională 2021. Rezolvarea subiectelor la Limba română, live video, marți, pe observatornews.ro
E bomba bombelor în showbizz. Anamaria Prodan și Reghecampf divorțează!
E bomba bombelor în showbizz. Anamaria Prodan și Reghecampf divorțează!
BANCUL ZILEI – Pițipoanca pipăită în autobuz
BANCUL ZILEI – Pițipoanca pipăită în autobuz
Ce s-a ales de Nuți, bona familiei Reghecampf? Femeia a asistat la tot ce se întâmplă între cei doi soți. Unde e acum
Ce s-a ales de Nuți, bona familiei Reghecampf? Femeia a asistat la tot ce se...
Veste bombă despre PFIZER! Anunțul făcut de companie. NIMENI nu se aștepta la asta
Veste bombă despre PFIZER! Anunțul făcut de companie. NIMENI nu se aștepta la asta
Fenomene paranormale înfricoșătoare. Morții de Covid au trimis mesaje. FOTO
Fenomene paranormale înfricoșătoare. Morții de Covid au trimis mesaje. FOTO
Imagini teribile: A blocat bulevardul cu BMW-ul și apoi s-a năpustit cu crosa asupra mașinii din spate
Imagini teribile: A blocat bulevardul cu BMW-ul și apoi s-a năpustit cu crosa asupra mașinii...
Zlatan Ibrahimovic le-a arătat jurnaliştilor iPhone-ul lui său. Surpriza pe care au avut-o
Zlatan Ibrahimovic le-a arătat jurnaliştilor iPhone-ul lui său. Surpriza pe care au avut-o
Ianis Hagi își dorește să se însoare cu tânăra iubită? Gestul evident făcut de Gică Hagi spune tot
Ianis Hagi își dorește să se însoare cu tânăra iubită? Gestul evident făcut de Gică...
De ce este periculos să faci baie când fulgeră? Sfaturile IGSU în cazul furtunilor de vară: Evităm duşurile şi sălile de baie
De ce este periculos să faci baie când fulgeră? Sfaturile IGSU în cazul furtunilor de...
Ultima dorință a lui Viorel Lis, înainte de moarte! „Pentru mine e prea târziu...”
Ultima dorință a lui Viorel Lis, înainte de moarte! „Pentru mine e prea târziu...”
Vă amintiți de momentul „Basic Instinct”? S-a întâmplat din nou, în direct la TV, iar regia nu a mai avut ce face
Vă amintiți de momentul „Basic Instinct”? S-a întâmplat din nou, în direct la TV, iar...
FOTO. Inna, imagini interzise cardiacilor! A ieșit așa în costum de baie
FOTO. Inna, imagini interzise cardiacilor! A ieșit așa în costum de baie
Transformare spectaculoasă pentru gemenii lui Cristi Borcea, la 18 ani. Cu cine s-a afișat fostul acționar la majoratul lor
Transformare spectaculoasă pentru gemenii lui Cristi Borcea, la 18 ani. Cu cine s-a afișat fostul...
„Problema sunt eu... am niște nebunii
„Problema sunt eu... am niște nebunii"! Anamaria Prodan, reacție bizară după ce Reghe a anunțat...
Alexandra, criză de plâns după despărțirea de Codruț: ”vreau să se termine...” Urmărește o ediție incendiară Puterea Dragostei MARȚI, 22 iunie, de la 11:00 și de la 17:00 pe Kanal D
Alexandra, criză de plâns după despărțirea de Codruț: ”vreau să se termine...” Urmărește o ediție...
Problema tezaurului României furat de ruşi revine în actualitate. Ce răspunde Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, la obsedanta întrebare: De ce a fost evacuat tezaurul şi de ce la Moscova?
Problema tezaurului României furat de ruşi revine în actualitate. Ce răspunde Mugur Isărescu, guvernatorul BNR,...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane de euro cu aceasta şi are un nou pariu
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...
Prodanca, mesaj către Reghe, în plin divorț:
Prodanca, mesaj către Reghe, în plin divorț: "Nu-mi pot lua ochii de la tine, nu...
A ajuns POLIȚIA acasă la Anamaria Prodan! Reghe a luat foc din cauza unui bărbat celebru
A ajuns POLIȚIA acasă la Anamaria Prodan! Reghe a luat foc din cauza unui bărbat...
Ce a scris o ieșeancă în dosarul de divorț: 'Soțul nu m-a satisfăcut sexual. Nu vreau să..
Ce a scris o ieșeancă în dosarul de divorț: 'Soțul nu m-a satisfăcut sexual. Nu...
Top 8 mașini cu care să pleci în vacanță în Grecia și să nu te simți deloc obosit când ajungi acolo
Top 8 mașini cu care să pleci în vacanță în Grecia și să nu te...