Italia a prelungit măsurile pentru cei care vin din România! Ce trebuie să faci

Publicat: 10/08/2020 | 07:59
Italia a prelungit măsurile pentru cei care vin din România! Ce trebuie să faci

Italia a prelungit măsurile pentru cei care vin din România. Citește mai jos ce trebuie să faci dacă plănuiești un drum în Peninsulă. 

Premierul Giuseppe Conte a emis, vineri noaptea, un decret de prelungire a măsurilor de stopare a răspândirii coronavirusului, până pe 7 septembrie. 

Astfel, s-a decis extinderea măsurii de carantină pentru persoanele care intră în țară și au petrecut ultimele 14 zile în România, Bulgaria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Noua Zeelandă, Rwanda, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay, precum și alte țări, scrie Il Messaggero.

În plus, este total interzis accesul persoanelor care vin din Armenia, Bahrain, Bangladeș, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru și Republica Dominicană.

Stare de urgență până pe 15 octombrie

Pe teritoriul Italiei, oamenii trebuie să poarte în continuare mască în locurile publice, să respecte distanțarea, iar adunările cu număr mare de persoane rămân interzise.

Guvernul italian a prelungit, săptămâna trecută, starea de urgenţă până pe 15 octombrie pentru a gestiona pandemia de COVID-19, după ce a obţinut sprijinul parlamentului, dar fără susţinerea opoziţiei de dreapta. Starea de urgenţă a fost decretată iniţial pe 31 ianuarie, când a început criza sanitară, şi urma să expire vineri.

În Peninsulă, noua epidemie de coronavirus a depășit faza critică, iar creşterea recentă a numărului de cazuri noi a fost parţial legată de persoanele venite din străinătate.

Foto: pixabay.com