Jale în Moldova. Vasluienii se roagă pentru viața profesorului Romeo Tălmaciu: „Doamne, mai fă o minune!”

Publicat: 14/11/2018 | 15:09

Romeo Tălmaciu, creatorul trupei Rotaria, se află internat în stare foarte gravă la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Profesorul a intrat marți în comă și este conectat la aparate. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire. Doar o minune în mai poate salva pe îndrăgitul profesor.

Pentru a doua oară în ultimul an, vasluienii fac front comun în fata suferinței si se roagă la Dumnezeu pentru încă o minune. Romeo Tălmaciu a demonstrat cât de mult iubeste viata, în primăvară, o poate face și acum, chiar dacă starea sa este extrem de gravă. De ieri, profesorul iubit de mii și mii de vasluieni a intrat în comă și este conectat la aparate, iar medicii sunt rezervati în privința șanselor de supraviețuire.

„Ne rugăm la bunul Dumnezeu, să-l ocrotească pe profesorul copiilor noștri. Mai are încă multe de spus, este tânăr și cu dragoste de viață. Copiii îl asteaptă să se întoarcă în mijlocul lor”, au spus părinții talentaților artiști de la Rotaria, conform vremeanoua.ro.

Surse medicale spun cã soarta profesorului Tãlmaciu atârnã de un fir de atã si cã urmãtoarele ore sunt critice. A primit o sansã de la Dumnezeu, în iarnã, atunci când a uimit pe toatã lumea cu forta sa interioarã, revenind la viatã. În februarie, a suferit un stop cardio-respirator. Atunci când toatã lumea se astepta la ce este mai rãu, dat fiind cã era în comã, s-a petrecut un miracol.

Profesorul a deschis ochii si a strâns mâna sotiei sale, semn cã o recunoaste. Tãlmaciu a scris un mesaj extrem de emotionant, atunci când si-a revenit din comã: “Mã strecor usor si firav prin retrãiri de spaimã si dureri ce m-au izgonit pentru câteva clipe din viatã, la poarta lui DUMNEZEU, implorându-l, poate în subconstientul meu, sã-mi redea viata… SFINTE DUMNEZEULE, multumirile mele nu pot realiza nici un sfert din câte ar trebui sã-ti dãruiesc. Prin bunãtatea si puterea TA, DOAMNE, ai dat suflu acelor preoti care s-au rugat pentru mine, putere si pricepere medicilor si tuturor celor care s-au zbãtut ca eu sã supravietuiesc. Îti multumesc, DOAMNE, cã mi-ai dat posibilitatea sã pot pretui mai mult dragostea sotiei mele, a familiei si tuturor celor care nu au încetat nici o clipã sã-mi fie de ajutor, ca astãzi sã pot rosti numele Tãu. Îti multumesc, Doamne Sfinte!”.

Vinerea trecutã, atunci când a fost Topul Firmelor, profesorul Tãlmaciu urma sã fie aplaudat la scenã deschisã de micii componenti ai trupei Rotaria. Urma sã fie o surprizã totalã pentru profesorul Tãlmaciu, însã acesta a ajuns la spital, în stare foarte gravã. Poate cã, prin rugãciunile tuturor vasluienilor, va mai exista un moment în viitor pentru creatorul Rotaria, în care vasluienii îl vor putea aplauda la scenã deschisã.

Citește și...