Japonezii fac propunerea către CIO: „Tokyo 2021- între 23 iulie- 8 august!”

Autor: Cristian P
Publicat: 29/03/2020 | 12:33
Japonezii fac propunerea către CIO: „Tokyo 2021- între 23 iulie- 8 august!”

Japonezii intenționează să propună în perioada imediat următoare Comitetului Internaţional Olimpic ca JO de la Tokyo de anul viitor să se dispute într-o perioadă asemnănătoare celei care era prevăzute a se disputa în vara acestui an.


Cele mai variate tipuri de pronosticuri, precum și super cotele zilei, le găsiți pe www.pariuri1x2.ro.


După cum bine știți, Jocurile Olimpice de la Tokyo ar fi trebuit să se desfășoare în perioada 24 iulie- 9 august iar propunerea niponilor este ca Olimpiada, care a fost amânată pentru anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus, să se desfășoare între 23 iulie și 8 august 2021.

Recent președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român (COSR),, Mihai Covaliu, a declarat că în maxim trei săptămâni se va stabili calendarul Olimpiadei de anul viitor.

„În stabilirea noii date se va ţine cont de toţi factorii, plecând de la perioada şcolii în Japonia, vreme, concedii, hoteluri, săli de sport, condiţii de călătorie, practic se reface această strategie de organizare. Va fi vorba de vara anului viitor, până în august 2021. Ei încearcă să găsească o dată de începere până în luna august a anului viitor”, a declarat Mihai Covaliu, președintele COSR.

Este pentru prima oară în istorie în care o ediție a Jocurilor Olimpcie este amânată pe timp de pace. Precedentele trei cazuri în care cea mai importantă competiție sportivă a lumii a fost decalartă a fost doar  pe timpul conflictelor existente la nivel mondial în 1916, 1940 și 1944.

 

 

 

 

 

Citește și...