Județul în care situația Covid-19 scapă de sub control: două focare și sute de infectați! Nu mai sunt locuri în spitale și nici medici suficienți

Publicat: 09/07/2020 | 13:30
Județul în care situația Covid-19 scapă de sub control: două focare și sute de infectați! Nu mai sunt locuri în spitale și nici medici suficienți

Situație disperată în județul Dâmbovița. Autoritățile cer sprijin de la Ministerul Sănătății după ce în ultimele zile numărul cazurilor de infectați cu COVID-19 a explodat. Județul are în prezent două mari focare, sute de infectați, nu mai sunt locuri în spitale și nici medici suficienți.

La la Complexul pentru Servicii Sociale Găesti numărul infectaților cu COVID-19 a crescut după testarea beneficiarilor, copii cu handicap grav și diferite dizabilități.

Inițial, în urma testării bilunare profilactice a salariaţilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Dâmboviţa, la Complexul pentru Servicii Sociale Găesti, 12 dintre angajați au primit rezultatul pozitiv. Ulterior, 23 de copii cu handicap, tratați în acest centru, au fost și ei diagnosticați cu coronavirus. Atât salariații cât și copiii sunt la prima vedere asimptomatici.

Focar Dâmbovița
Este focar de coronavirus în Dâmbovița

Județul în care situația Covid-19 scapă de sub control: două focare și sute de infectați!

Al doilea focar este de la Centrul pentru Persoane cu Handicap de la Țuicani. Aici situația este și mai gravă. Numărul cazurilor s-a dublat. Cazul index din acest centru l-a repezentat una dintre îngrijitoarele de curăţenie. Au fost identificaţi 119 beneficiari ai centrului, persoane cu handicap psiho-motor şi 95 de salariaţi. DSP a dispus testarea tuturor. 50 de cazuri au fost depistate, fiind persoane pozitive atât în rândul salariaților cât și al beneficiarilor, persoane adulte cu handicap.

Astăzi, alte 66 de cazuri au fost confirmate în județul Dâmbovița. Din acestea, peste 50 ar fi cazuri confirmate tot în focarul de la Țuicani.  În total la nivelul județului sunt în prezent 855 de cazuri.

Problema cea mai gravă este lipsa locurilor din spitale. Secțiile dedicate COVID-19 sunt deja pline, iar conducerea spitalului susține că medicii nu mai pot face față.

Directorul DSP Dâmbovița a cerut sprijin la minister.„Facem un apel la responsabilitate având în vedere capacitatea   de spitalizare care este limitată în acest moment, motiv pentru care Direcţia deSănătate   Publică   Dâmboviţa   a   iniţiat   demersuri   la   nivelul   Ministerului Sănătăţii în vederea   nominalizării altor unităţi sanitare destinate tratăriipacienţilor COVID-19”, a transmis acesta.