Klaus Iohannis cere demisia lui Felix Bănilă, şeful DIICOT, pentru modul în care a gestionat ancheta din Caracal

Publicat: 30/09/2019 | 20:38
Klaus Iohannis cere demisia lui Felix Bănilă, şeful DIICOT, pentru modul în care a gestionat ancheta din Caracal

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat demisia lui Felix Bănila din funcţia de procuror-şef al DIICOT, pe fondul gestionării anchetei din Caracal. Şeful statului condamnă modul în care a fost tratată familia Melencu.

Citește și: Menajera lui Gheorghe Dincă, declarații uluitoare despre victimele bărbatului: ”Eu aveam misiunea să le rujez, să le aranjez pentru ca după aceea…”

Klaus Iohannis i-a cerut demisia lui Felix Bănilă, şeful DIICOT

“Astăzi nu mă refer doar la Guvern, mă refer şi la conducerea DIICOT. Doar că sub conducerea domnului Bănilă acest lucru nu s-a întâmplat, iar anchetă continuă să genereze semne de întrebare majore. Modul ridică suspiciuni, iar o astfel de abordare nu poate duce decât la rezultate proaste. Aşadar, îi cer domnului Felix Bănilă procuror-şef la DIICOT să îşi înainte imediat demisia din funcţia de procuror şef al DIICOT. E nevoie de o schimbare la acest nivel pentru a recredibiliza această instituţie”, a afirmat Klaus Iohannis în cadrul unei declaraţii de presă susţinută astăzi la Palatul Cotroceni.

Citește și: Mama Luizei Melencu, dezvăluiri despre procurorul general: ”Am simțit că vorbim cu un…”

La domiciliul familiei Melencu au fost vineri jandarmii pentru a pune în executare mandatul DIICOT de aducere a mamei Luizei pentru prelevarea probelor biologice. Aceasta a leşinat în timp ce se certa cu jandarmii şi a fost nevoie de intervenţia unei ambulanţe. Ulterior, Felix Bănilă a declarat pentru MEDIAFAX că jandarmii prezenţi la casa familiei Melencu au încercat să poarte un dialog civilizat pentru a pune în aplicare mandatul de aducere.
Citește și...