Klaus Iohannis, despre problema măștilor pentru persoanele defavorizate! „Autoritățile vor face ce scrie în contract”

Autor:
Publicat: 02/09/2020 | 20:04
Klaus Iohannis, despre problema măștilor pentru persoanele defavorizate! „Autoritățile vor face ce scrie în contract”

Președintele Klaus Iohannis a susținut, miercuri, o conferință de presă, în cadrul căreia a atins unele dintre cele mai importante subiecte din momentul actual. Printre acestea s-a numărat și problema măștilor de protecție pentru persoanele defavorizate.

În legătură cu acest subiect Klaus Iohannis a declarat că se vor găsi soluții la nivelul guvernului și al administrațiilor locale privind livrarea măștilor pentru elevii din familiile defavorizate dacă firma care a câștigat licitația nu le poate livra pe toate la timp. (CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS, SEMNAL DE ALARMĂ! „VIRUSUL, ÎN ABSENȚA UNUI VACCIN, ARE O SINGURĂ BARIERĂ – GRIJA FIECĂRUIA. PROTEJAȚI-VĂ!”)

„Autoritățile vor face ce scrie în contract. Am înțeles că s-a început livrarea acestor măști și este evident responsabilitatea firmei care a contractat să livreze așa cum s-a angajat. În rest sunt detalii pe care le pot explica cei care au încheiat contractul. Cu siguranță se găsesc soluții, se vor găsi și la guvern și la administrațiile locale. Înțeleg că multe administrații au găsit soluții pentru a pune măști la dispoziția elevilor și dascălilor”, a declarat Klaus Iohannis.

50 de milioane de măști au fost livrate

Firma Naguma Medical Supply SRL, cea care a câștigat licitația, trebuie să livreze 110 milioane de măști pentru persoanele defavorizate. Dintre acestea, conform unui comunicat de presă al firmei, au fost livrate deja 50 de milioane de măști. (VEZI ȘI: PĂRINȚII SE TEM SĂ-ȘI TRIMITĂ COPIII LA ȘCOALĂ: ” FOCARELE DE COVID-19 ÎN ŞCOLILE DIN ROMÂNIA VOR FI INEVITABILE”)

De asemenea, firma a anunțat că restul de până la 110 de milioane vor fi livrate până la sfârșitul săptămânii viitoare. Asta după ce ministrul sănătății, Nelu Tătaru, avertiza ieri că societatea mai are doar doua zile pentru a-și îndeplini obligațiile, altfel contractul va fi reziliat.

Ca răspuns, compania a amenințat Guvernul că va cere penalizări de 66 milioane de lei dacă ministerul Sănătății va rezilia contractul.