Klaus Iohannis, semnal de alarmă! „Virusul, în absența unui vaccin, are o singură barieră – grija fiecăruia. Protejați-vă!”

Autor:
Publicat: 02/09/2020 | 19:03
Klaus Iohannis, semnal de alarmă! „Virusul, în absența unui vaccin, are o singură barieră – grija fiecăruia. Protejați-vă!”

Președintele Klaus Iohannis a susținut, miercuri, o conferință de presă, în cadrul căreia a atins unele dintre cele mai importante subiecte din momentul actual. Printre acestea s-a aflat și situația îngrijorătoare a epidemiei de coronavirus din România.

Klaus Iohannis  a tras un nou semnal de alarmă după ce au fost înregistrate alte cifre îngrijorătoare. Președintele a făcut apel la români pentru a lua virusul în serios și pentru a se proteja. (CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS, DESPRE REDESCHIDEREA CINEMATOGRAFELOR ȘI A TEATRELOR: „SUNT DOUĂ DOMENII ÎN CARE CONSIDER CĂ…”)

 „Astăzi, din păcate, am înregistrat noi cifre îngrijorătoare, atât în ceea ce privește cazurile noi de infectare, cât mai ales numărul de decese și persoane internate la ATI. Vreau să transmit condoleanțe familiilor îndurerate de pierderea celor dragi. În contextul unor noi măsuri de relaxare adoptate de la 1 septembrie, reluarea activităților culturale și redeschiderea restaurantelor, dar și apropiata începere a anului școlar, fac un nou apel.

Dragi români, continuați să fiți responsabili. Virusul, în absența încă a unui vaccin, are o singură barieră. Grija fiecăruia pentru propria persoană și pentru cei din jur. Protejați-vă așa cum știm cu toții: mască, distanță, igiena mâinilor”, a declarat Klaus Iohannis.

Coronavirus în România

În ultimele 24 de ore, de la ultima informare GCS, s-au înregistrat alte 1.298 noi cazuri de infectare cu COVID-19.

Până astăzi, 2 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 89.891 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 38.701 pacienți au fost declarați vindecați și 11.392 de  pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 3.721 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. (VEZI ȘI: KLAUS IOHANNIS ÎI ÎNDEAMNĂ PE PĂRINȚI SĂ ÎȘI TRIMITĂ COPII LA ȘCOALĂ! „ESTE INADMISIBIL SĂ AVEM O GENERAȚIE PIERDUTĂ”)

În intervalul 01.09.2020 (10:00) – 02.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 40 de decese (27 bărbați și 13 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Brașov, Buzău, Caraș – Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Sălaj, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.