Klaus Iohannis îi îndeamnă pe părinți să își trimită copii la școală! „Este inadmisibil să avem o generație pierdută”

Autor:
Publicat: 19/08/2020 | 19:56
Klaus Iohannis îi îndeamnă pe părinți să își trimită copii la școală! „Este inadmisibil să avem o generație pierdută”

Președintele Klaus Iohannis a vorbit în carul unei conferințe de presă despre începerea noului ani școlar. Președintele i-a încurajat pe părinții să își trimită copii la școală, subliniind importanța educației și a interacțiunii.

Chiar dacă epidemia de coronavirus nu creează un cadrul prea favorabil, președintele este convins că anul școlar se poate desfășura în condiții sigure, dacă se respectă regulile de bază impuse. (CITEȘTE ȘI: E OFICIAL! ELEVII VOR FI PRIMIȚI LA ȘCOALĂ DOAR CU DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE SEMNATĂ DE PĂRINŢI. CUM ARATĂ MODELUL ȘI DE UNDE POATE FI DESCĂRCAT DOCUMENTUL)

 „Am constatat la toți părinții o preocupare intensă, corectă, față de sănătatea copiilor. Nu văd niciun fel de problemă aici. Evident că în situația de epidemie, părinții vor urmări exact starea de sănătate a copiilor și sigur că au partea lor de răspundere, nici aici nu văd o problemă. Îi încurajez pe toți să-și trimită copiii la școală dacă sunt sănătoși. Dacă nu sunt sănătoși, să-i țină acasă și să consulte medicul de familie. Atât de simplu este. Nu trebuie să căutăm soluții sofisticate birocratice, dar fiecare trebuie să-și asume rolul și răspunderea care îi revine: și părinții, și școala, și autoritățile locale”, a spus Klaus Iohannis, în cadrul conferință de presă.

„Școala nu va începe ca de obicei”

Deși condițiile actuale impun o nouă procedură în ceea ce privește desfășurarea anului școlar, acest lucru nu împiedică însă cu nimic elevii să meargă la ore, a susținut Klaus Iohannis. O să fie respectate noi reguli mai stricte de igienă și protecție. (VEZI ȘI: TOȚI ELEVII TREBUIE SĂ ȘTIE! CU CE SCHIMBĂRI ÎNCEPE NOUL AN ȘCOLAR)

„Este clar că școala nu va începe ca de obicei, când lumea se aduna în curtea școlii. Școala trebuie totuși să înceapă, pentru că este inadmisibil să avem o generație pierdută. Deja, în mediile de specialitate se vorbește despre a preveni generația pandemiei. Copiii trebuie să meargă la școală, trebuie să învețe, să se întâlnească cu alți copii de vârsta lor. Pentru a face posibil acest lucru, este nevoie de regulamente, de proceduri speciale și la acestea lucrează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății. Există proiecte de regulamente, se discută și, într-un timp foarte scurt, cu siguranță vor fi aprobate și făcute publice.

Măsurile nu sunt complicate. Lumea să nu-și imagineze că va apărea o carte groasă de reguli. Nu, măsurile de bază sunt aceleași: masca, distanța, igiena. Restul sunt chestiuni de specialitate”, a mai spus președintele.