Klaus Iohannis, în doliu! Mesajul transmis în urmă cu puțin timp: „Condoleanţe sincere”

Publicat: 19/08/2018 | 18:19

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis, sâmbătă, un mesaj pe Twitter, după anunțul morții lui Kofii Annan, precizând că a fost un lider cu viziunea și o sursă de inspirație. Kofi Annan, primul african care a ocupat funcția de secretar general al ONU, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a decedat sâmbătă, la vârsta de 80 de ani.

Astăzi l-am pierdut pe Kofi Annan, fost secretar general al ONU şi laureat al Premiului Nobel. A fost un lider vizionar, o sursă de inspiraţie pentru noi toţi să continuăm să colaborăm pentru o lume mai paşnică. Eforturile sale de a reforma ONU nu vor fi uitate. Condoleanţe sincere familiei sale„, a scris Klaus Iohannis.

Vestea că fostul secretar general al ONU a murit a fost făcută chiar pe pagina organizației: „Cu o tristețe imensă, familia Annan și Fundația Kofi Annan anunță că Kofi Annan, fost secretar general al Națiunilor Unite și Laureat al Pacelui Nobel, a murit pașnic, sâmbătă, 18 august, după o scurtă boală …”.

Kofi Annan era originar din Ghana. El a avut două mandate în fruntea Organizației Națiunilor Unite, între 1997 și 2006, find cel de-al șaptelea secretar general al organizației. Printre evenimentele semnificative petrecute în timpul mandatelor lui Annan se numără războaiele din Irak și Afganistan.

Citește și...