Klaus Iohannis vrea separarea Ardealului de restul României?

Publicat: 26/10/2014 | 15:08
Klaus Iohannis vrea separarea Ardealului de restul României?

În cele mai recente discursuri pe care le-a avut la Cluj şi Timişoara, Klaus Werner Iohannis a dat impresia că doreşte separarea Ardealului de restul României, încurajând conflictele dintre Vestul ţării şi restul regiunilor.

Încercând să se prezinte drept reprezentantul Ardealului în alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis nu face altceva decât să-şi demonstreze dorinţa de a genera dezbinare între români. Acesta a transmis mesajul de separare a Ardealului de restul ţării atât în Cluj, cât şi în Timişoara. „Vă zic limpede: aici, din Cluj, trebuie să dăm semnalul schimbării încă din primul tur al prezidenţialelor. Vă îndemn să mergeţi la vot. (…) Trebuie să decidem dacă vrem România noastră“, a declarat Iohannis în cadrul discursului din Piaţa Lucian Blaga din Cluj-Napoca.

Iohannis

 La acelaşi eveniment, Cătălin Predoiu a transmis un mesaj maghiar: „Dacă noi, românii, vom alege un neamţ în fruntea ţării, de ce voi, maghiarii, nu aţi alege un neamţ?“, a spus democrat-liberalul, după care Vasile Blaga, preşedintele PDL, a adăugat că „Ardealul va da preşedintele României”. Totodată, în discursul său de la Timişoara, Iohannis a declarat că doreşte să pornească o nouă revoluţie, încurajând mai întâi oamenii din zonă să iasă la vot. „Atunci când avem alegeri, avem şansa să arătăm de ce am făcut Revoluţia din 1989, iar în Timişoara, oraşul Revoluţiei din decembrie, mi s-ar părea un lucru foarte potrivit ca foarte mulţi oameni să iasă la vot”, a declarat Iohannis.
 
Declaraţiile recente ale candidatului ACL i-au determinat pe mulţi analişti politici să se întrebe dacă nu cumva Klaus Iohannis este controlat de interese străine, care îl încurajează să transmită mesaje pentru a încuraja sentimente separatiste în Ardeal.

 

Citește și...