LANCE ARMSTRONG primeşte o lovitură dură: autorităţile americane îi cer despăgubiri de 100 milioane dolari!

Publicat: 14/02/2017 | 09:37
LANCE ARMSTRONG primeşte o lovitură dură: autorităţile americane îi cer despăgubiri de 100 milioane dolari!

Ministerul Justiţiei din Statele Unite solicită despăgubiri de aproape 100 milioane dolari din partea fostului star al ciclismului mondial Lance Armstrong, căzut în dizgraţie şi deposedat de titluri după ce s-a descoperit că s-a dopat pe parcursul carierei sale, informează AFP, conform Agerpres.ro.

Un judecător federal din Washington a deschis luni calea unui proces răsunător împotriva lui Armstrong, acuzat că a fraudat statul american, în perioada în care a fost sponsorizat de US Postal Service, serviciul public al poştei americane. Lance Armstrong a afirmat că această acţiune este una nefondată, statul nesuferind, în opinia sa, niciun prejudiciu din faptul că US Postal a fost sponsorul său în perioada în care a câştigat de şapte ori consecutiv Turul Franţei, victorii care i-au fost şterse ulterior din palmares, ca urmare a acuzaţiilor de dopaj, adaugă agerpres.ro.

Judecătorul Christopher Cooper a respins, însă, acest argument în decizia sa de 37 de pagini, estimând că problema prejudiciului suferit de statul american urmează să fie tranşată de un juriu şi de nimeni altcineva. US Postal Service a plătit peste 32 milioane dolari către Tailwind Sports Corporation, echipa ciclistă a lui Lance Armstrong, în prezent dizolvată. Floyd Landis, fostul coechipier al lui Armstrong, a depus în 2010 o plângere pentru fraudă, căreia i s-a alăturat ulterior guvernul, în conformitate cu Legea asupra falselor declaraţii, care autorizează un particular să urmărească în justiţie o persoană sau o societate pentru că a înşelat guvernul federal.

Citește și...