Lazio – Inter: meci crucial în lupta pentru scudetto

Autor:
Publicat: 16/02/2020 | 10:03
Lazio – Inter: meci crucial în lupta pentru scudetto

Lazio și Inter se înfruntă în această seară, de la ora 21:45, pe Stadio Olimpico din Roma într-un duel crucial pentru stabilirea echipei care va continua lupta pentru lo scudetto cu Juventus, campioana Italiei din ultimii opt ani.

Înaintea acestei întâlniri, trupa lui Antonio Conte ocupă primul loc în Serie A, la egalitate de puncte cu Juve, și cu un punct mai mult decât lazialii, aflați pe poziția a treia. Inter a reușit o revenire fabuloasă în derby-ul cu Milan din etapa trecută, impunându-se cu 4-2, după ce a fost condusă cu 2-0 la pauză, însă a pierdut la mijlocul săptămânii în prima manșă a semifinalei Cupei Italiei, 0-1 cu Napoli acasă.

De partea cealaltă, Lazio vine după două meciuri consecutive în care nu a luat gol, remiza albă de acasă cu Hellas Verona fiind urmată de un succes cu 1-0 pe terenul Parmei. Echipa lui Simone Inzaghi a pierdut, însă, ultimele trei meciuri de pe Olimpico cu Inter, cel din 2018 fiind decisiv pentru calificarea în Champions League. Totodată, Lazio are doar un succes în ultimele șapte întâlniri directe cu nerazzurrii, serie în care a pierdut în cinci rânduri.

Biancocelestii sunt neînvinși de 18 etape, iar în cazul în care nu vor pierde nici astăzi își vor egala cea mai lungă serie de invincibilitate din istoria lor, realizată în ediția 1998-1999 sub comanda lui Sven Goran Eriksson. Pentru asta, însă, Lazio va trebui să depășească complexul Antonio Conte, antrenorul Interului fiind neînvins în cele șapte confruntări cu gruparea din Cetatea Eternă.

Pentru jocul de diseară, gazdele nu se vor putea baza pe căpitanul Lulic, accidentat, în timp ce la Inter, sunt indisponibili Gagliardini și Sensi. Inter vine și ea după o serie impresionantă de 16 partide la rând fără eșec în campionat și are avantajul moral al victoriei din tur, când s-a impus cu 1-0.

Deși este doar etapa a 24-a din Serie A, un eventual eșec astăzi ar putea reprezenta o lovitură serioasă pentru ambițiile la scudetto ale celor două echipe.