Loading the player...

Denunţul depus de Leo de la Strehaia împotriva unui procuror şef de la DNA Mehedinţi şi a mai multor persoane din familie a avut urmări. Unul din cei incriminaţi l-a ameninţat direct pe Leo, spunându-i că îl va băga în mormânt. CANCAN.ro vă prezintă înregistrarea explozivă, dar şi denunţul depus de ”Prinţul Ţiganilor” la Direcţia Naţională Anticorupţie!

Leo de la Strehaia are calitatea de denunţător într-un dosar de la DNA şi a fost audiat marţi. ”Prinţul Ţiganilor” susţine că unul dintre procurorii şefi ai DIICOT Mehedinţi le-ar fi cerut tatălui şi unchiului său şpagă 1 milion de euro. Leo susţine că în 2012, tatăl lui, Mihai Ion, şi unchiul lui, Ion Mihai Mituş, ar fi dat şpaga unui procuror şef DIICOT Mehedinţi, care instrumenta mai multe dosare ce priveau infracţiuni economice comise de verişorii săi, copiii lui Ion Mihai Mituş. Volumul mitei era atât de mare, susţine Leo, pentru că şi prejudiciul era pe măsură, de 50 de milioane de euro. Toată afacerea ar fi pornit, spune el, de la o cantitate mare de....robineţi pe care i-a cumpărat tatăl lui şi pe care nu putea să-i mai vândă.

După ce a dat lămuriri în faţa procurorilor anticorupţie, Leo de la Strehaia a primit un telefon de ameninţare de la una din persoanele vizate în denunţ. ”Îţi dau foc, eu îţi dau ţie cu paru-n cap...Ma, f.. morţii mă-tii, de nu te bag eu pe tine în mormânt” i-a transmis interlocutorul lui Leo.

Faptele de corupţie reclamate de Leo sunt extrem de grave, pentru că mita era uriaşă, iar persoana care ar fi primit banii deţinea o funcţie importantă. Leo a fost de faţă la oferirea mitei, susţine el, şi a povestit cum s-au întâmplat lucrurile în faţa procurorilor DNA.

În cursul anului 2012, tatăl meu m-a rugat să-l însoţesc, pe el şi pe Mituş, într-o deplasare în Drobeta Târgu Severin. Nu am ştiut iniţial unde mergem, şi, observând două genţi de voiaj, una de culoare neagră, una de culoare albastră, l-am întrebat ce conţin. Tata mi-a spus că acolo sunt şi banii de robineţi şi că Mituş trebuie să-i dea procurorului în schimbul eliberării copiilor săi. Mituş mi-a spus că în genţile de voiaj se află suma de 1 milion de euro. Am crezut că glumesc şi le-am spus că nu cred ce-mi spun. Mituş a desfăcut genţile şi mi-a arătat banii. Erau topuri de bacnote de 50 şi 100 de lei, extrem de voluminoase. L-am întrebat pe Mituş de ce dă o mită în asemenea cuantum. Mi-a spus că e prejudiciul foarte mare în dosar, de peste 50 de milioane de euro, şi că aşa a cerut procurorul.

Am ajuns în Drobeta Târgu Severin seara. Am parcat pe o stradă în apropierea Bisericii noi. După aproximativ 10 minute, a sosit o maşină de culoare închisă, care a parcat lângă noi, maşină în care am observat că se aflau două persoane. Mituş a coborât din maşina mea, luând genţile şi a mers să vorbească cu ei. Au coborât din maşina care sosise două persoane şi au stat de vorbă între maşini. Mituş i-a înmânat genţile uneia dintre persoane. S-a întors după scurt timp în maşină şi ne-a spus că ”treaba e rezolvată”. De curiozitate, am căutat pe internet când am ajuns acasă şi am constatat că una dintre persoane era chiar procurorul.....Precizez că genţile au fost luate de cealaltă persoană. Mituş mi-a spus că cealaltă persoană e tot procuror şi se numeşte.....După nici o lună de zile, fiii lui Mituş au fost eliberaţi, şi nu s-a mai întâmplat nimic cu dosarele lor după, nici până în prezent.

Citeste despre:leo de la strehaia, leo strehaia, leo strehaia spaga, spaga procuror dna, leo de la strehaia audiat


Share On Facebook