”Liceenii” i-au făcut un cadou inedit Tamarei Buciuceanu de ziua ei de naștere

Publicat: 10/08/2018 | 17:42

Tamara Buciuceanu a împlinit astăzi 89 de ani! Iar ziua ei de naștere nu a trecut neobservată de ”liceeni” care i-au făcut actriței o surpriză de zile mari! (Reduceri mari la jocuri PC)

”Ani de liceu, cu emoţii la română…” Cine n-a fredonat celebrele versuri şi cine n-a văzut măcar o scenă din filmul a cărui popularitate a rezistat un sfert de secol? În 2011,o sală goală dintr-un liceu bucureş­tean a fost umplută ca prin farmec de importanţa numelor mari care i-au călcat pragul, la început de an şcolar. Tamara Buciuceanu-Botez, Ştefan Bănică Jr, Oana Sârbu, Cesonia Postelnicu şi Mihai Constantins-au revă­zut cu drag, dar şi cu strania senzaţie că retrăiesc, exact ca-n 1986, emoţiile unei noi zile la filmări. (CITEȘTE ȘI: TAMARU BUCIUCEANU-BOTEZ SĂRBĂTOREȘTE ÎMPLINIREA VÂRSTEI DE 89 DE ANI)

”Liceenii”

Eroii din filmul Liceenii” i-au urat atunci ”La mulți ani!” Tamarei Buciuceanu într-un mod inedit, iar acum Ștefan Bănică Jr. a adus în prim-plan amintirea zilei în care ei s-au reunit pentru a fi alături de actriță.

”Astăzi este aniversată una dintre cele mai iubite actrițe din România. La mulți ani cu sănătate, TAMARA BUCIUCEANU!”, a scris Ștefan Bănică Jr. pe contul său de Facebook.

”Liceenii”, un film fenomen

Pelicula românească „Liceeni” a fost una dintre cele mai de succes producții ale anilor ’80. Acest film a devenit practic un simbol al adolescenței, iar multe dintre melodiile și replicile tinerilor actori au rămas și acum vii. Liceenii este un film de dragoste românesc din 1986, regizat de Nicolae Corjos. Rolurile principale au fost interpretate de actorii stefan Banica-junior, Mihai Constantin, Oana Sârbu, Cesonia Postelnicu, Tudor Petruţ, Tamara Buciuceanu-Botez si Ion Caramitru. (VEZI ȘI: TAMARA BUCIUCEANU, PRIMA DECLARAŢIE DUPĂ CE S-A SPUS CĂ E BOLNAVĂ ŞI CĂ NU MAI POATE IEŞI DIN CASĂ)

Filmul prezinta povestea de dragoste dintre doi elevi de clasa a X-a: Mihai Marinescu (Stefan Banica Jr.) si Dana Vasilescu (Oana Sârbu). Idila lor va trece prin multe incercari. Ce se intâmpla cu „Liceenii” este, pur si simplu, un miracol. Filmul isi mai face fani si acum, din reluarile de pe micul ecran. Este un film fenomen.

Tamara Buciuceanu, la fel de energică și la 89 de ani

Tamara Buciuceanu-Botez este la fel de energică și plină de viață chiar și la vârsta de 89 de ani. Actrița nu a mai apărut în spațiul public prea des, însă a fost prezentă recent la Primăria Capitalei, unde i-a fost înmânat titlul de Cetățean de Onoare a Municipiului București, precum și Cheia Orașului. Atunci, fanii de altădată, dar și cei care i-au descoperit filmele mai târziu au rămas uimiți s-o vadă neschimbată pe Tamara Buciuceanu-Botez, cea care le-a încântat tinerețile cu rolul „Isoscel”. (Promotiile zilei la monitoare)

 

Citește și...