Litoralul românesc începe să se golească. Motivul pentru care turiștii nu mai iau cu asalt plajele

Autor:
Publicat: 18/08/2020 | 19:33
Litoralul românesc începe să se golească. Motivul pentru care turiștii nu mai iau cu asalt plajele

Deși încă ne aflăm în sezonul estival, pe plajele de pe litoralul românesc a cam început să bată vântul, la capitolul turiști. Românii nu au mai luat cu asalt stațiunile și se pare că nu pandemia de coronavirus a fost de vină pentru decizia lor. 

Litoralul românesc s-a cam golit zilele acestea, căci turiștii nu s-au mai înghesuit să ia cu asalt plajele. Nu, nu pandemia i-a speriat, ci vremea, care a fost una destul de capricioasă. Astfel, astăzi, dar și zilele trecute s-a înregistrat un număr mult mai mic de turiști, spre deosebire de săptămâna trecută, atunci când au fost prezenți pe litoral aproape 130.000 de oameni.

Când se încheie sezonul estival

Vești neplăcute pentru turiștii care se gândeau să meargă la mare luna viitoare și nu au apucat deja să își facă rezervări. Terasele și hotelurile de pe litoral se vor închide mai devreme în contextul crizei sanitare provocată de noul coronavirus. Astfel, sezonul estival din 2020 va fi unul mai scurt decât cel din alți ani.

Deși numărul de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 este în scădere în țara noastră, patronii de terase și hoteluri se gândesc să închidă mai devreme sezonul acesta, iar vara 2021 se anunţă una la fel de imprevizibilă. Unii dintre managerii localurilor de pe litoralul românesc îi sfătuiesc pe cei care vor să vină luna viitoare să se informeze din timp despre locurile de cazare și cele în care ar putea să mânânce. Există însă și o veste bună: preţurile vor fi mai mici ca în alţi ani în septembrie!

În trecut, de Sfânta Maria erau 300.000 de turişti la mare, însă… anul acesta numărul a fost unul mult mai mic. Unul dintre hotelurile din Saturn a fost deschis înainte de Adormirea Maicii Domnului, după ce toată vara stat cu lacătul pe uşă din lipsă de clienţi.