Liviu Dragnea, prima acţiune din închisoare: Fostul lider PSD a dat în judecată Inspecţia Judiciară

Publicat: 23/07/2019 | 16:30
Liviu Dragnea, prima acţiune din închisoare: Fostul lider PSD a dat în judecată Inspecţia Judiciară

Fostul preşedinte PSD, Liviu Dragnea, care execută în prezent o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni la Penitenciarul Rahova după condamnarea din dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman, a dat în judecată Inspecţia Judiciară la Curtea de Apel Bucureşti.

Citește și: Ce job are Liviu Dragnea în Penitenciarul Rahova: ”Va munci cât trei”

Liviu Dragnea a dat în judecată Inspecţia Judiciară

Liviu Dragnea cere magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti anularea unei rezoluţii a Inspecţiei Judiciare. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre o rezoluţie a Inspecţiei Judiciare prin care a fost clasată o plângere depusă de fostul preşedinte PSD ce vizează activitatea procurorului DNA Alexandra Lăncrănjan.

Citește și: Motivul adevărat pentru care fiica lui Liviu Dragnea a plecat în Statele Unite

Inspectorii care au analizat plângerea lui Liviu Dragnea au ajuns la concluzia că nu există indicii privind săvârşirea unei abateri disciplinare, prin urmare a fost dată soluţia de clasare, contestată acum de fostul lider PSD. Solicitarea lui Liviu Dragnea a fost înregistrată luni la Secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti, nefiind alocat încă un termen de judecată.

Citește și: Ce note a luat Irina Tănase la BAC. Iubita lui Liviu Dragnea a terminat liceul în 2011 și a devenit secretară

Fostul preşedinte al Partidului Social Democrat execută în prezent, la Penitenciarul Rahova, o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisă în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. A fost a doua condamnare definitivă primită de Liviu Dragnea, după cea din dosarul Referendumului.

Actualmente, fostul preşedinte PSD este cercetat de DNA în dosarul „Tel Drum”, fiind acuzat de constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care Liviu Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Citește și...