Lovitura impotriva lui Iohannis – PNTCD refuza sa il sustinta pe candidatul ACL!

Publicat: 10/11/2014 | 23:35
Lovitura impotriva lui Iohannis – PNTCD refuza sa il sustinta pe candidatul ACL!

PNTCD cere membrilor si sustinatorilor sai sa nu il voteze pe Klaus Iohannis, ci sa isi anuleze votul; una din cauze - alianta cu László Tőkés si extremistii maghiari!

COMUNICAT Privind pozitia PNTCD pentru turul al II-lea al Alegerilor Prezidentiale din 16.11.2014

Comitetul National de Conducere al Partidului National Taranesc Crestin si Democrat a hotarat sa nu sustina niciunul dintre candidatii la presedintia Romaniei intrati in turul doi, d-nii Victor Ponta si Klaus Iohannis.

Aceasta este o situatie fara precedent pentru partidul etalon al democratiei in Romania, care a luat aceasta decizie pentru a avertiza intreaga societate asupra pericolelor la care este expusa in viitor. PNTCD indeamna membrii si simpatizantii sai ca in turul doi al alegerilor prezidentiale sa se prezinte la vot si sa anuleze buletinul de vot, scriind pe acesta: “Refuz!” sau “Monarhie Constitutionala!”

pntcd

Aceasta decizie a fost luata din urmatoarele motive:

1. PNTCD este singurul partid din Romania care nu a facut aliante cu PSD din 1990 pana in prezent. Faptul ca PSD s-a asezat in afara jocului democratic, refuzand sa-si asume trecutul si sa se modernizeze, in acord cu nevoile statului, a adus mari prejudicii dezvoltarii democratice a Romaniei. Imediat dupa evenimentele din 1989, PNTCD si PSD s-au asezat pe pozitii clare de incompatibilitate. Trecerea timpului a dovedit ca liderii PNTCD, refondatori ai partidului, Corneliu Coposu si Ion Ratiu, au promovat liniile directoare benefice pentru dezvoltarea Romaniei, fiind castigatorii morali, in concurenta cu reprezentantii fostilor comunisti, responsabili pentru situatia actuala dezastruoasa a tarii. Starea de incompatibilitate nu a fost depasita. Astfel incat, PNTCD nu poate acorda votul sau niciunui candidat la presedintia Romaniei din partea PSD.

iohannis

Declaratia d-lui Victor Ponta, ca este de acord cu organizarea unui referendum constitutional asupra formei de guvernamant, facuta in campanie, nu este credibila. Mai mult decat atat, PNTCD nu va fi de acord cu organizarea unui referendum constitutional de catre dl. Victor Ponta! Un asemenea referendum nu poate fi organizat decat in conditiile si cu participarea PNTCD, a organizatiilor monarhiste, a partidelor politice, indiferent de optiune si a intregii societati civile, pentru binele tarii.

2. PNTCD nu sustine candidatura d-lui Klaus Iohannis, in principal, din urmatoarele motive:
– Dl. Klaus Iohannis si partidul pe care il reprezinta au participat la actiuni de subminare a statului de drept in 2012, calificate de inalti oficiali europeni ca lovitura de stat. Dl. Klaus Iohannis a refuzat sa se delimiteze de aceste actiuni. Pozitia sa de refuz si de cautionare a evenimentelor din 2012 este incompatibila cu functia prezidentiala.

iohannis

– Dl. Klaus Iohannis a facut demersuri nemijlocite si si-a asumat faptul ca Forumul Democratic German din Romania, sa devina continuatorul legal al Grupului Etnic German, organizatie nazista, impotriva tratatelor de dupa al doilea razboi mondial, la care Romania este parte. Aceasta organizatie a fost dizolvata si interzisa in baza acestor tratate, iar bunurile sale confiscate, printr-un Decret al Regelui Mihai. Dincolo de suspiciunile fraudarii actului de justitie, dl. Klaus Iohannis se afla intr-o incompatibilitate de neinlaturat pentru a deveni Presedintele Romaniei. Este un candidat santajabil, care nu poate reprezenta interesele Romaniei in lumea democratica. Liderii democratiilor consolidate nu vor accepta niciodata un Presedinte de stat cu un trecut legat, chiar si indirect, de organizatii naziste si anti-semite.

– Dl. Klaus Iohannis se face responsabil, de asemenea, prin gesturi nepotrivite, de crearea unui sentiment de neincredere si teama in inimile multor romani, ca nu ar garanta unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Multumirile aduse d-lor László Tőkés si Szilágyi Zsolt pentru sustinere, cand acestia si-au motivat sustinerea invocand calitatea de minoritar al comunitatii germane a d-lui Klaus Iohannis, pentru atingerea obiectivelor politice secesioniste declarate, sunt inacceptabile. Sadirea sentimentului de neincredere in inimile romanilor cu privire la salvgardarea unitatii nationale, este un lucru de o gravitate exceptionala, care nu poate fi inlaturat. PNTCD, partidul care a realizat Marea Unire din 1918, fauritor de istorie, nu va cautiona niciodata atitudini sovaielnice la adresa suveranitatii statului, iar dl. Klaus Iohannis este incompatibil in mod flagrant cu suprema magistratura in stat, presedintia Romaniei.

– Dl. Klaus Iohannis a respins cerinta noastra de convocare a unui referendum care sa hotarasca forma de guvernamant, fara o consultare prealabila cu PNTCD si cu asociatiile pro-monarhiste. PNTCD considera aceasta atitudine un afront la adresa monarhistilor, pentru care forma de guvernamant actuala nu este legitima. Un referendum constitutional, care sa fie pregatit intr-o perioada rezonabila, pana in 2018, cu informarea corecta a opiniei publice si participarea tuturor actorilor politici si ai societatii civile, la care sa fie invitati monarhistii si republicanii deopotriva, pentru legitimarea statului, face parte din obiectivele centrale ale PNTCD. PNTCD are datoria morala si istorica de a pune in opera testamentul politic al refondatorilor partidului dupa 1990, Corneliu Coposu si Ion Ratiu, singurul proiect de tara care poate scoate Romania din criza morala profunda in care se afla.

Aurelian PAVELESCU,

Presedinte al Partidului National Taranesc Crestin Democrat
 

Citește și...