Ludovic Orban a făcut anunțul! De la 1 septembrie se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele

Autor:
Publicat: 27/08/2020 | 21:52
Ludovic Orban a făcut anunțul! De la 1 septembrie se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele

Ludovic Orban a făcut anunțul pe care multă lume îl aștepta. Se pare că după lungi discuții și o analiză a situației s-a decis redeschiderea restaurantelor, a teatrelor și cinematografelor începând cu data de 1 septembrie.  

Ludovic Orban a anunțat, joi seara, în ceea ce ar putea fi ultima sa ședință de guvern înainte de votul pe moțiunea de cenzură programat luni, că, de la 1 septembrie, se vor redeschide restaurantele în spații închise, precum și teatrele și cinematografele, urmând a fi permise și concertele în spațiu închis. (CITEȘTE ȘI: LUDOVIC ORBAN, DESPRE RECORDUL NEGATIV DE NOI CAZURI DE COVID-19 ÎNREGISTRAT ASTĂZI. „ESTE MARE, M-A SURPRINS”)

„Astăzi, în pauza pe care o vom face după prezentarea actelor normative, vom adopta în CNSU decizia pe care trebuie să o transpunem ulterior în hotărâre de Guvern, până la data de 1 septembrie, privitoare la deschiderea activităţilor culturale în spaţii închise, de la data de 1 septembrie.

E vorba de spectacole, teatru, concerte, cinematografe. De asemenea, va trebui să adoptăm regulile privind reluarea activităţii pentru restaurante în spaţii închise – restaurante ale hotelurilor, ale motelurilor şi pensiunilor, în hotărârea CNSU, care va fi transpusă în Hotărâre de Guvern până la 1 septembrie.”, a spus Ludovic Orban.

„Fac un apel la responsabilitatea tuturor instituţiilor”

De asemenea, Ludovic Orban a subliniat că atât în cazul activităților culturale desfășurate în spații închise, cât și în ceea ce privește restaurantele se va emite un ordin comun ce o să fie dispus în dezbatere publică, de mâine. (VEZI ȘI: LUDOVIC ORBAN A SEMNAT NOUA ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ! A INTRAT DEJA ÎN VIGOARE)

În încheiere, Ludovic Orban a făcu un apel la agenţii economici și instituţiile ce o să își reia activitate de a se asigura că toate restricțiile o să fie respectate și se va asigura un cadru sigur pentru cetățeni.

„În cazul activităţilor culturale va trebui emis un ordin comun, care trebuie deja pus în dezbatere publică, de mâine. Ordin comun Ministerul Culturii cu Ministerul Sănătăţii. Iar în privinţa activităţilor de servire a mesei în spaţii închise, de asemenea, va trebui un ordin comun ministrul Sănătăţii – ministrul Economiei şi preşedintele ANSVSA.

Va trebui să asigurăm nişte reguli care să reducă la maximum posibil riscul de răspândire a virusului odată cu reluarea acestor activităţi şi sunt convins că reglementările vor fi clare, astfel încât să poată să fie respectate. Fac un apel la responsabilitatea tuturor instituţiilor, agenţilor economici care îşi vor relua activităţile să fie parteneri cu noi în asigurarea respectării regulilor, astfel încât să nu existe o creştere a numărului de infectări.”, a precizat Ludovic Orban.