Ludovic Orban, declarații alarmante despre persoanele infectate cu noul coronavirus: “Sfatul meu e să nu stea 48 de ore în izolare, ci…”

Publicat: 17/07/2020 | 16:40
Ludovic Orban, declarații alarmante despre persoanele infectate cu noul coronavirus: “Sfatul meu e să nu stea 48 de ore în izolare, ci…”

Ludovic Orban a făcut publice declarații alarmante despre persoanele infectate cu noul coronavirus. Din nefericire, astăzi, în România s-a înregistrat un nou record la îmbolnăvirile cu SARS-CoV-2! Potrivit statisticilor, în ultimele 24 de ore, au fost 799 de cazuri noi de COVID-19, din 18.986 de teste efectuate.

Descoperă și: Ce a spus premierul despre bolnavii de Covid-19 care au murit după externare sau au refuzat internarea: “Cum să își asume Guvernul?”

Ludovic Orban, declarații alarmante despre persoanele infectate cu COVID-19

Aflat în sediul Ministerului Afacerilor Interne, premierul României a participat azi  la o videoconferință cu prefecții. La finalul acesteia, Ludovic Orban a vorbit despre situația crizei epidemiologice pe teritoriul țării noastre.

“Este foarte important să ne asigurăm că orice posibil purtător de virus respectă măsurile de izolare și nu pune în pericol sănătatea celorlalți cetățeni. Sfatul meu pentru români e să nu stea 48 de ore, să stea măcar cinci zile, pentru a fi în afara oricărui pericol. După părerea mea, orice om diagnosticat cu COVID-19 are nevoie de o evaluare medicală, chiar dacă nu are simptome vizibile”, a declarat șeful Guvernului, relatează libertatea.ro.

Citește și: Ministrul Muncii vrea ca angajații sănătoși ai companiilor închise din cauza COVID-19 să primească șomaj tehnic

Având în vedere că în România a crescut foarte mult numărul celor care contractează boala rară din China, Ludovic Orban a mai precizat în timpul conferinței de presă că a cerutca polițiștii să dea dovadă de atenție sporită pe transportul public, pe cel intrajudețean, dar și pe cel asigurat de angajații unor companii”.

Află și: Ce se întâmplă cu respirația când porți masca de protecție! Un medic a făcut o demonstrație practică

La finalul declarațiilor, prim-ministrul le-a transmis un mesaj tranșant tuturor celor care pun la îndoială existența noului coronavirus: Științific este dovedit că acest virus există, științific e demonstrat că acest virus provoacă afecțiuni sau chiar moartea”.

Nu rata: Focar de coronavirus la Spitalul Județean Ploiești! Iar situația din Spitalul Județean din Galați s-a agravat. 106 cadre medicale, confirmate cu COVID-19