Luptele de stradă continuă! Imagini șocante de la protestele din SUA! O mașină de poliție intră direct într-un grup de protestatari în New York

Autor:
Publicat: 31/05/2020 | 21:27
Luptele de stradă continuă! Imagini șocante de la protestele din SUA! O mașină de poliție intră direct într-un grup de protestatari în New York

Este a cincea zi de proteste violente în SUA, după uciderea lui George Floyd. Oamenii cer să se facă dreptate și amenință autoritățile. În peste 32 de orașe au loc proteste și confruntări cu forțele de ordine. În acest context, un clip a devenit viral pe rețelele de socializare.  

Într-o filmare se vede exact cum o mașină a poliției din orașul american New York este surprinsă în timp ce trece peste un gard de protecție și intră într-un grup de protestatari, scrie NY Post. (CITEȘTE ȘI: VEDETELE DONEAZĂ PENTRU A PLĂTI CAUŢIUNEA MANIFESTANŢILOR ARESTAŢI ÎN SUA! SOȚIA LUI JOHN LEGEND A ANUNȚAT O DONAȚIE DE 200.000 DE DOLARI)

Inițial mașina poliție intră cu viteză relativ redusă pe strada Flatbush, aproape de St. Marks Avenue, în cartierul Prospect Heights, iar în dreptul gardului de protecție, unde erau protestatari, se oprește. Însă doar după câteva secunde, șoferul a apăsat accelerația și intră în grupul de protestatari, lund câțiva dintre ei pe capota mașinii. Filmarea a scandalizat pe toată lumea și a stârnit reacții dure în mediul online.

Primarul din New York, Bill de Blasio, a catalogat incidentul drept „tulburător”, însă a adăugat că, „dacă protestatarii s-ar fi dat din fața mașinii și nu ar fi încercat să încercuiască vehiculul respectiv, nu am fi vorbit despre această situație.“

Urmările incidentului

Clipul în care a fost surprins întreg incidentul a atras atenția reprezentantei SUA, Alexandria Ocasio-Cortez, care l-a catalogat drept inadmisibil  și a solicitat ca polițistul de la volan să fie adus în justiție. (VEZI ȘI: HACKERII ANONYMUS INTERVIN ÎN CAZUL LUI GEORGE FLOYD, BĂRBATUL UCIS DE CĂTRE UN OFIȚER DIN MINNEAPOLIS! AU BLOCAT SITE-UL POLIŢIEI ȘI AMENINȚĂ POLIȚIȘTII CORUPȚI: „VENIM!”)

Filmările au apărut la doar câteva ore după ce guvernatorul Andrew Cuomo a condamnat vineri seară o serie de filmări „tulburătoare” ale confruntărilor între forțele de ordine și protestatari, ordonând procurorului general al statului, Letitia James, să investigheze conduita poliției.