MAE, anunț de ultimă oră! România a intrat pe lista portocalie a Belgiei! Românii pot fi supuși unor măsuri drastice

Autor:
Publicat: 13/07/2020 | 21:54
MAE, anunț de ultimă oră! România a intrat pe lista portocalie a Belgiei! Românii pot fi supuși unor măsuri drastice

În România numărului de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul COVID-19 a crescut alarmant. În acest context, mai multe țări au deci să impună restricții de călătorie cetățenilor români. Astfel, Belgia a inclus România în zona portocaliei de risc.

Ministerul Afacerilor Externe a făcut un anunț de ultimă oră, conform căruia Belgia a inclus țara noastră în zona portocalie, iar autorităţile din regat pot stabili măsuri şi recomandă vigilenţă crescută. (CITEȘTE ȘI: LUDOVIC ORBAN, SFAT PENTRU ROMÂNII CARE VOR SĂ PLECE ÎN VACANȚE, ÎN BULGARIA. “TREBUIE SĂ…”)

MAE precizează că duminică autorităţile belgiene au anunţat noile măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul regatului, măsuri care au intrat deja în vigoare, imediat după momentul publicării acestora.

Astfel, noile condiţiile spun că intrarea în Belgia se face în funcție de statele de provenienţă a persoanelor. Au fost stabilite trei zone de risc: zona verde – fără măsuri speciale, zona portocalie – autorităţile belgiene pot stabili măsuri specifice (la acest moment se recomandă vigilenţă crescută) și zona roşie – carantină obligatorie şi testare la intrarea pe teritoriul ţării.

Începând cu data de 13 iulie, cetăţenilor care intră din România în Regatul Belgiei în scop turistic li se recomandă vigilenţă crescută privind prevenirea şi apariţia unor simptome asociate infecţiei cu COVID-19, arată un comunicat MAE transmis AGERPRES.

Lista țărilor care impun restricții

În prezent, din cauza faptului că există o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în România, 13 țări europene au impus restricții de circulație. Astfel, Malta, Norvegia și Finlanda interzic complet accesul românilor. (VEZI ȘI: E NEVOIE DE DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE PENTRU A AJUNGE ÎN AUSTRIA! CUM ARATĂ DOCUMENTUL)

De asemenea, Danemarca cere dovada unei rezervări de cel puţin şase zile de cazare, iar lista statelor europene care plasează în izolare sau carantină pentru 14 zile persoanele ce ajung din România este completată de Marea Britanie şi Irlanda de Nord.

Aceleași restricții au fost adoptate și de Estonia, Letonia, Lituania, Irlanda, Slovenia, Slovacia și Austria, care a emis  avertizare de călătorie pentru România.