Marcel Ciolacu, veste extraordinară pentru agricultorii români în vreme de secetă și epidemie de coronavirus: “Astăzi, am votat o lege prin care…”

Publicat: 27/05/2020 | 17:51

Marcel Ciolacu a dat azi o veste extraordinară agricultorilor români în vreme secetă și de epidemie de coronavirus. După lungi dezbateri în plenul Camerei Deputaților, a fost votată legea prin care fermierii primesc despăgubiri pentru secetă, dar și amânarea ratelor pentru cei afectați de seceta pedologică. Ca să se aplice însă legea, aceasta mai trebuie să treacă prin două faze: să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis și, ulterior, publicată în Monitorul Oficial. Liderul PSD a avut replici dure la adresa celor din PNL.

Citește și: Marcel Ciolacu, liderul PSD, a ajuns din nou la spital

Marcel Ciolacu, declarații tranșante la adresa PNL-ului

Legea pentru despăgubirea fermierilor și amânarea ratelor bancare, leasingurilor sau altor tipuri de rate cu până la 18 luni pentru fermierii români afectați de secetă sau alte fenomene meteolorogice nefavorabile a primit undă verde din partea parlamentarilor cu 171 de voturi pentru, 1 împotrivă și 86 de abțineri, relatează agrointel.ro. La scurt timp după ce s-a aflat decizia parlamentarilor, Marcel Ciolacu a făcut public un mesaj în care a vorbit atât despre această lege care vine în ajutorul agricultorilor din România, care au de suferit și din cauza pandemiei de coronavirus, dar și despre Guvernul condus de Ludovic Orban.

Nu rata: Marcel Ciolacu cere Guvernului să ajute elevii: “Copiii nu au culoare politică!”

“Pâine mai scumpă! Asta e tot ce le poate oferi PNL românilor pe vreme de pandemie!

Au împrumutat 14 miliarde de euro în 6 luni, dar nu au dat nici măcar un euro sutelor de mii de fermieri ale căror culturi au fost compromise din cauza secetei. Știau care sunt problemele cu care se confruntă producătorii români, dar preocuparea guvernului Orban a fost exportul românilor pentru agricultura ALTORA! Între timp, la noi, de pe 1,4 milioane de hectare nu se mai poate recolta NIMIC!

Singura speranță ca fermierii să își refacă culturile în toamnă vine tot din Parlament. Astăzi, am votat o lege prin care agricultorii români primesc despăgubiri de până la 70% din valoarea cheltuielilor pentru culturile compromise. Simplu, rapid și fără birocrație.

Când guvernul PNL spune că «vom vedea», «vom analiza», «o să facem», #PSD acționează și găsește soluții concrete pentru oameni!
#sprijinFERMIERIromani
#despagubiriseceta
#solutiiconcrete
#farabirocratie”, a scris liderul PSD pe contul său oficial de Facebook.

Pâine mai scumpă! Asta e tot ce le poate oferi PNL românilor pe vreme de pandemie! Au împrumutat 14 miliarde de euro…

Publicată de Marcel Ciolacu pe Miercuri, 27 mai 2020

“Și apicultorii sunt afectați de lipsa rapiței și acum de frigul, ploaia și grindina care se manifestă fix când a înflorit salcâmul…”, “Ați avut n ocazii să-i dați jos și nu ați făcut-o, oare de ce?”, “Oare aveți vreo problemă cu scumpirea pâinii sau poate ne explicați cum voi, politicienii, ați vândut 40 % din terenul arabil al țării” sunt doar trei dintre comentariile strânse de postarea lui Marcel Ciolacu de mai sus.

Legea a fost inițiată de președintele Comisiei de Agricultură din Parlament, deputatul PSD, Alexandru Stănescu, și urmează să ajute toți producătorii agricoli care au terenurile afectate mai mult de 30 la sută din cauza secetei sau a altor fenomene meteo extreme, potrivit sursei citată mai sus. Mai mult, schema se aplică pe întreg teritoriul României și tuturor fermierilor, indiferent dacă aceștia au încheiate asigurări pe suprafețe sau nu.

Află și: Marcel Ciolacu, declarații despre Klaus Iohannis: “Este un politician cu accente de dictator!”