Marcel Vela a făcut anunțul! Ce s-ar putea întâmpla în România după data de 15 iunie. “Se analizează posibilitatea…”

Publicat: 04/06/2020 | 21:14
Marcel Vela a făcut anunțul! Ce s-ar putea întâmpla în România după data de 15 iunie. “Se analizează posibilitatea…”

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat că zborurile către Marea Britanie ar putea fi reluate după data de 15 iunie. Totodată, politicianul a anunțat că România este pe o pantă descendentă cu privire la numărul de îmbolnăviri cu coronavirus.

Citește și: Un cetățean nigerian, dat în urmărire internațională, a fost capturat în România. VIDEO

Mai mult, tot din 15 iunie, persoanele care revin din străinătate ar putea să scape de izolarea la domiciliu.

Se analizează posibilitatea anulării acestor suspendări, adică posibilitatea reluării curselor regulate din 15 iunie. Cu ocazia analizei pentru a 3-a etapă de relaxare, din 15 iunie există această posibilitate, după analiza specialiştilor. Înregistrând în frontieră un aflux mare de cetăţeni, izolarea s-a impus şi de la 1 iunie, dar în funcţie de evoluţia epidemiologică la nivelul întregii ţări, se poate lua oricând o asemnea decizie cu privire la nemeniţinerea sau menţinerea doar parţială a izolării la domiciliu”, a declarat Marcel Vela pe Facebook.

Poate te interesează și: RCS RDS, anunţ important pentru români! Escrocheria în numele DIGI care face ravagii în online. Cum să vă feriţi

Românii de peste hotare, în contextul pandemiei de coronavirus

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.084 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.699 în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 583 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 114 cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

NU RATA: Starea de alertă în Spania a fost prelungită. Anunțul important al premierului

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 22 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 9 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Citește și...